Rchr
J-GLOBAL ID:200901079844353867   Update date: Aug. 19, 2022

Kato Akio

カトウ アキオ | Kato Akio
Affiliation and department:
Job title: Professor
Homepage URL  (1): http://www.sv.cc.yamaguchi-u.ac.jp/~f1248/Japanese.html
Research field  (2): Food sciences ,  Applied biochemistry
Research theme for competitive and other funds  (8):
  • アミロイド型リゾチームおよびシスタチン
  • アレルギー低減化に関する研究
  • 遺伝子工学的手法によるリゾチームの機能改変
  • 蛋白質の多糖類修飾による高品質化
  • Amyloidogenic lysozyme and cystatine
Show all
MISC (68):
Books (12):
  • タンパク質工学~生命科学系分野のための~
    医学出版 2003
  • Protein Engineering in Advanced Biological Science
    Igaku-Shuppan, Inc 2003
  • Maillard-type Protein-Polysaccharide Conjugate. In"Novel Macromolecules in Food Systems"(Developments in Food Science)
    Elsevier 2000
  • 「遺伝子工学による卵タンパク質の改変」,卵の科学
    朝倉書店 1998
  • Plant protein improvements by Maillard-type Protein-polysaccharide conjugation and reconstitution of peptides with microbial transglutaminase. In"Plant Proteins from Eropean Crops"
    Springer 1998
more...
Works (26):
  • 大豆蛋白質の高機能化
    2002 -
  • アミロイド型リゾチーム・シスタチン
    2001 -
  • 脱アミド化酵素および当該酵素の測定法(特開平11-75835)
    1999 -
  • Deamaidation enzyme(patent11-75835)
    1999 -
  • 再構成小麦グルテンを有効成分とする食品素材(特開平10-75716)
    1998 -
more...
Education (4):
  • - 1970 Nagoya University
  • - 1970 Nagoya University Graduate School, Division of Agriculture
  • - 1965 Nagoya University School of Agricultural Sciences
  • - 1965 Nagoya University Faculty of Agriculture
Professional career (2):
  • (BLANK) (Nagoya University)
  • (BLANK)
Work history (6):
  • 1998 - 2002 Yamaguchi University
  • 1991 - - 山口大学農学部 教授
  • 1988 - 1989 Osaka University Institute for Protein Research
  • 1978 - 1980 University of British Columbia大学 客員教授
  • 1975 - 1978 Yamaguchi University Faculty of Agriculture
Show all
Committee career (3):
  • 1998 - 日本食品科学工学会 評議員
  • 1998 - 日本農芸化学会 評議員
  • 1992 - 日本農芸化学会 西日本支部評議員
Awards (2):
  • 1993 - American Oil Chemists' Society Paper Presentation Award
  • 1982 - American Egg Board Research Award
Association Membership(s) (6):
日本食品科学工学会 ,  アメリカ化学会 ,  日本生化学会 ,  日本食品工業学会 ,  バイオインダストリー協会会員 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page