Rchr
J-GLOBAL ID:200901083441340835   Update date: Jan. 30, 2024

Ohara Akihiro

オハラ アキヒロ | Ohara Akihiro
Affiliation and department:
Job title: President
Homepage URL  (1): http://www-agr.meijo-u.ac.jp/cgi-bin/labo10/index.html
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (2): 食品科学 ,  Food Science
Research theme for competitive and other funds  (8):
  • 2004 - 2005 The different exposure levels of carcinogens and/or mutagens to the human body by the some cooking or processing procedures.
  • 生理活性を付与した食品の開発
  • 伝統的食生活に関する研究
  • 食品中の抗う蝕成分の検索
  • 植物性食品中に含まれる抗発ガン・抗変異原物質に関する研究
Show all
Papers (4):
  • Ken-ichiro Minato, Akihiro Ohara, Masashi Mizuno. A Proinflammatory Effect of the beta-Glucan from Pleurotus cornucopiae Mushroom on Macrophage Action. MEDIATORS OF INFLAMMATION. 2017. 8402405. 9
  • ITO Tomomi, ADACHI Takuo, OHARA Akihiro, YAMADA Tetsuya. Changes in Properties of Starches Heated in Monoglycerides. NIPPON SHOKUHIN KAGAKU KOGAKU KAISHI. 2008. 55. 12. 589-596
  • Akihiro Ohara, Fumie Saito, Tsugio Matsuhisa. Screening of antibacterial activities of edible plants against Streptococcus mutans. FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH. 2008. 14. 2. 190-193
  • Tomomi Ito, Hironobu Tsuchida, Akihiro Ohara, Masashi Mizuno, Tadahiko Kimura. Stachyose Content and Recovery of Stachyose from Shajuku-eki during Azuki paste manufacturing. JOURNAL OF THE JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-NIPPON SHOKUHIN KAGAKU KOGAKU KAISHI. 2008. 55. 10. 506-509
MISC (64):
Patents (1):
  • プリュウロクリシス(P. carterae )の抗MRSA組成
Books (8):
  • イラスト食べ物と健康
    東京教学社 2008
  • 家族・育み・ケアリング(共著)
    北樹出版 2000
  • 改訂 調理用語辞典(共著)
    (株)調理栄養教育公社 1998
  • 食品科学(共著)
    三和書房 1996
  • 食品概説(共著)
    三和書房 1992
more...
Works (5):
  • 微細藻類の生理活性に関する研究
  • アイヌの人たちが利用した食用/薬用植物のオカダ酸に対する抗プロモーター活性の検索
  • ショウガ科植物の抗う蝕成分に関する研究
  • 新規きのこの生理活性成分の検索
  • 春日井サボテン成分分析
Education (4):
  • - 1987 Kobe University
  • - 1987 Kobe University Natural Science
  • - 1982 Meijo University Faculty of Agriculture
  • - 1982 Meijo University Agriculture
Professional career (2):
  • Ph.Doctor (Kobe University)
  • (BLANK) (Kobe University)
Committee career (6):
  • 2006 - 日本フード・ファクター学会 評議員
  • 2006 - 日本調理科学会 評議員・中部支部評議員
  • 2002 - 2005 日本家政学会 代議員(2004より)、中部支部評議員
  • 2004 - 日本食品科学工学会 中部支部運営委員、中部支部評議員
  • 2002 - 日本農芸化学会 JABEE対応委員、中部支部評議員
Show all
Association Membership(s) (11):
日本フード・ファクター学会 ,  国際家政学会 ,  日本香辛料研究会 ,  日本食品化学学会 ,  日本調理科学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本伝統食品研究会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本家政学会 ,  日本環境変異原学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page