Rchr
J-GLOBAL ID:200901084240527917   Update date: Sep. 11, 2022

Okuda Kazuko

オクダ カズコ | Okuda Kazuko
Affiliation and department:
Research field  (3): Cultural anthropology and folklore ,  Environmental policy and society ,  Environmental impact assessment
Research keywords  (9): 環境保全と食生活 ,  教育学的側面 ,  心理学的 ,  社会学的 ,  食行動-文化的 ,  家政学-調理科学 ,  Environment and Food Life ,  Food Behaviour-Interdisciplinary ,  Home Economics-Cooking Science
Research theme for competitive and other funds  (12):
  • 2003 - How the Bible Treat the Eating of Meat and Animals-the Book of Genesis
  • 2000 - 聖書は食をどう扱っているか
  • 食べ物の香りと食欲
  • 男の食育
  • 白ワインと赤ワインの料理による使い分け
Show all
MISC (197):
  • 食をめぐる差別・恨み. 「食の科学」 光琳書店. 2004. No318
  • 箸の持ち方はこれでいいのか-子どもの箸使いについての食育の提言. 食生活研究 食生活研究会. 2004. Vol24 No4
  • 地産地消はどこまで可能か. 食の科学 光琳書店. 2004. No313
  • 大阪府下における災害用食料と飲料水の備蓄の問題点-阪神大震災10周年を目前にして. 甲南女子大学研究紀要 人間科学編. 2004. 40号 109-123
  • What is Mirin(Japanese unique sweet seasoning). Saiwaishoko. 2003. 256頁 のうち36頁
more...
Books (22):
  • What does World Religion say about Eating and Living?
    Henshu kobo noa 2003
  • みりんと調理
    全国味醂協会全国旧式味醂協会 2003
  • 食べることと生きること-世界の宗教が語る食のはなし
    編集工房ノア 2003
  • What is Mirin(Japanese unique sweet seasoning)
    Saiwaishoko 2003
  • What does World Religion say about Eating and Living?
    Henshu kobo noa 2003
more...
Works (21):
  • 暮らしのマネジメントー我が家の備蓄を考える
    2000 -
  • Home Management-Think of Stock of Food and Water of my house
    2000 -
  • 箸づかいと伝統
    1998 -
  • 若者の手食文化
    1998 -
  • 子どもの食事-食行動と食文化
    1998 -
more...
Education (2):
  • - 1959 Hiroshima University School of Education
  • - 1959 Hiroshima University Faculty of Education
Professional career (1):
  • PhD
Committee career (1):
  • 1994 - 1997 日本食生活学会 評議員,理事
Association Membership(s) (6):
日本官能評価学会 ,  日本栄養改善学会 ,  日本食生活学会 ,  The Home Economist (Institute of Home Economics) ,  日本調理科学会 ,  日本家政学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page