Rchr
J-GLOBAL ID:200901084240527917
Update date: Sep. 11, 2022
Okuda Kazuko
オクダ カズコ | Okuda Kazuko
Affiliation and department:
Research field (3):
Cultural anthropology and folklore
, Environmental policy and society
, Environmental impact assessment
Research keywords (9):
環境保全と食生活
, 教育学的側面
, 心理学的
, 社会学的
, 食行動-文化的
, 家政学-調理科学
, Environment and Food Life
, Food Behaviour-Interdisciplinary
, Home Economics-Cooking Science
Research theme for competitive and other funds (12):
- 2003 - How the Bible Treat the Eating of Meat and Animals-the Book of Genesis
- 2000 - 聖書は食をどう扱っているか
- 食べ物の香りと食欲
- 男の食育
- 白ワインと赤ワインの料理による使い分け
- 食行動
- 食事用具(箸)に関する研究
- Perfume of Food Concern with appetite
- Food Education of Man
- On the usability of White Wine and Red Wine on cooking.
- Food Behaviour
- On the Usability of chopsticks
Show all
MISC (197):
-
食をめぐる差別・恨み. 「食の科学」 光琳書店. 2004. No318
-
箸の持ち方はこれでいいのか-子どもの箸使いについての食育の提言. 食生活研究 食生活研究会. 2004. Vol24 No4
-
地産地消はどこまで可能か. 食の科学 光琳書店. 2004. No313
-
大阪府下における災害用食料と飲料水の備蓄の問題点-阪神大震災10周年を目前にして. 甲南女子大学研究紀要 人間科学編. 2004. 40号 109-123
-
What is Mirin(Japanese unique sweet seasoning). Saiwaishoko. 2003. 256頁 のうち36頁
more...
Books (22):
-
What does World Religion say about Eating and Living?
Henshu kobo noa 2003
-
みりんと調理
全国味醂協会全国旧式味醂協会 2003
-
食べることと生きること-世界の宗教が語る食のはなし
編集工房ノア 2003
-
What is Mirin(Japanese unique sweet seasoning)
Saiwaishoko 2003
-
What does World Religion say about Eating and Living?
Henshu kobo noa 2003
more...
Works (21):
-
暮らしのマネジメントー我が家の備蓄を考える
2000 -
-
Home Management-Think of Stock of Food and Water of my house
2000 -
-
箸づかいと伝統
1998 -
-
若者の手食文化
1998 -
-
子どもの食事-食行動と食文化
1998 -
more...
Education (2):
- - 1959 Hiroshima University School of Education
- - 1959 Hiroshima University Faculty of Education
Professional career (1):
Committee career (1):
- 1994 - 1997 日本食生活学会 評議員,理事
Association Membership(s) (6):
日本官能評価学会
, 日本栄養改善学会
, 日本食生活学会
, The Home Economist (Institute of Home Economics)
, 日本調理科学会
, 日本家政学会
Return to Previous Page