Rchr
J-GLOBAL ID:200901085720315150   Update date: Aug. 22, 2022

Shiomi Norio

シオミ ノリオ | Shiomi Norio
Affiliation and department:
Research field  (2): Food sciences ,  Applied biochemistry
Research keywords  (2): 食品栄養化学 ,  Nutritional food chemistry
Research theme for competitive and other funds  (8):
  • 2001 - 高等植物フルクタン合成酵素のCDNAクローニング
  • 2001 - Cloning and expression of a gene encoding fructan synthesizing enzyme from higher plants
  • フェノール性アミド:ペプチド抗酸化性に関する研究
  • 甘味素材の血糖上昇抑制に関する研究
  • フルクトースオリゴマーおよびフルクトースポリマーの酵素的合成・分解に関する研究
Show all
MISC (29):
more...
Patents (4):
  • γ-アミノ酪酸を富化した生地の製造方法
  • フルクタン:フルクタン 6G-β-D-フルクトシルトランスフェラーゼ遺伝子
  • αーグルコミダーゼ阻害剤,それを含む糖組成物,甘味料,及び飼料(糖類)第2790610号
  • α-Glucosidase inhibition, composition principally comprising sugar and containing the same sweetener, food and feed. No.5840705(米国)
Education (2):
  • - 1967 Hokkaido University
  • - 1967 Hokkaido University Graduate School, Division of Agriculture
Professional career (1):
  • (BLANK) (Hokkaido University)
Committee career (3):
  • 1998 - 2002 日本応用糖質科学会 評議員,北海道支部長,編集委員
  • 1994 - 2001 日本栄養・食糧学会 評議員,各賞受賞選考委員、理事
  • 1995 - 1997 日本農芸化学会 評議員
Association Membership(s) (3):
日本応用糖質科学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page