Rchr
J-GLOBAL ID:200901086483525621
Update date: Sep. 27, 2022
Yamauchi Mutsuko
ヤマウチ ムツコ | Yamauchi Mutsuko
Affiliation and department:
Research field (1):
Home economics, lifestyle science
Research keywords (6):
フードコーディネート論
, 調理学実習
, 調理科学
, Food Coordinatar Logic
, Practical science of cookery
, Science of Cookery
Research theme for competitive and other funds (8):
- 2003 - 2004 調理文化の地域性と調理科学
- 2001 - 調理文化の地域性と調理科学
- 中国・朝鮮半島・日本における食文化の比較論
- 米飯の老化について
- 幼児期のアレルギーについて調査(食物と健康のかかわり)
- A comparative study about Dinning Customs in China,the korea Peninsula and Japan
- Retrogradation of Cooked Rice
- Research on the Children's Allergy(Relation between Food and Health)
Show all
MISC (44):
Books (10):
-
心とからだを育てる小児栄養
保育出版社 2001
-
調理学実習ノート
中京短期大学 1997
-
小児栄養総論(理論・実習編)
保育出版社 1995
-
調理学実験・実習ノート
中京短期大学 1995
-
子どもとともに楽しい食事
KK宣教社 1992
more...
Works (5):
-
調理文化の地域性と調理科学(魚介類)
2003 -
-
調理文化の地域性と調理科学(豆 いも類)
2001 -
-
栄養バランスに配慮した食事を適切な量だけとり、食行動にも注意すれば健康なままで体重を体脂肪だけから減らすことができる
1998 -
-
中国・朝鮮半島・日本における食文化の比較
1991 - 1996
-
A Comparative Study about Dining Castams in China, the Korea Peninsula and Japan
1991 - 1996
Education (2):
- - 1969 Kinjo Gakuin University
- - 1969 Kinjo Gakuin University Faculty of Home Economics
Association Membership(s) (5):
STEC学会
, 調理科学技術教育学会
, 日本食生活学会
, 日本調理科学会
, 日本家政学会
Return to Previous Page