Rchr
J-GLOBAL ID:200901089223925021
Update date: Sep. 29, 2022
Tobitsuka Koki
トビツカ コウキ | Tobitsuka Koki
Contact this researcher
You can send email directly to the researcher.
Affiliation and department:
Yamagata Research Institute of Technology
About Yamagata Research Institute of Technology
Search "Yamagata Research Institute of Technology"
Job title:
Chierf Researcher
Research field (1):
Food sciences
Research keywords (12):
麹
, 発酵
, 香り
, 匂い
, 臭い
, CD
, サイクロデキストリン
, シクロデキストリン
, 香気成分
, Cyclodextrin
, Aroma
, Flavor
Research theme for competitive and other funds (3):
香気成分、シクロデキストリン、サイクロデキストリン、CD、臭い、匂い、香り
食品香気成分およびシクロデキストリン関連テーマ
flavor, aroma, cyclodextrin
MISC (6):
TOBITSUKA Koki, AJIKI Yusuke, NOUCHI Yoshiyuki. Effect of Salting-out on the Analysis of Flavor Components in La France Pear Juice and in an Aqueous Solution Containing Alcohols and Esters by Static Headspace Gas Chromatography. Jpn. J. Food Eng. 2009. 10. 3. 155-162
飛塚幸喜. 山形県の特産農産物を活用した高機能食品開発. 食品と開発. 2008. 43. 6. 70-71
飛塚幸喜. ラ・フランスパウダーの開発とその利用. 食品と技術. 2008. 3. 18-21
K Tobitsuka, M Miura, S Kobayashi. Retention of a European pear aroma model mixture using different types of saccharides. JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY. 2006. 54. 14. 5069-5076
K Tobitsuka, M Miura, S Kobayashi. Interaction of cyclodextrins with aliphatic acetate esters and aroma components of La France pear. JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY. 2005. 53. 13. 5402-5406
more...
Lectures and oral presentations (8):
界面前進凍結濃縮法による香気成分水溶液の濃縮
(日本食品工学会大会 2009)
界面前進凍結濃縮法によるラ・フランス香気成分の濃縮
(日本食品工学会大会 2009)
静的ヘッドスペースガスクロマトグラフィー法による香気成分分析における塩析効果
(日本農芸化学会大会 2009)
香りをキーワードとした食品開発
(食品加工研究会 2008)
ラ・フランス香気成分の粉末化
(食品物性シンポジウム 2007)
more...
Works (1):
新たな農林水産政策を推進する実用技術開発事業
2008 - 2010
Professional career (1):
農学博士
Awards (4):
2013/09 - 日本果汁協会 技術賞
2011/11 - 食品関係技術研究会賞
2011/08 - 日本食品工学会 産学官連携賞
2007/11 - 食品関係技術研究会賞
Association Membership(s) (3):
JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, 日本食品工学会
, 日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
researchmap
.
For details, see here
.
Return to Previous Page
TOP
BOTTOM