Rchr
J-GLOBAL ID:200901090651874103
Update date: Jun. 03, 2024
Yano Hiroyuki
ヤノ ヒロユキ | Yano Hiroyuki
Affiliation and department:
Research field (1):
Food sciences
Research keywords (8):
Youtube
, Industrialization
, gluten-free
, food processing
, Protein science
, Biochemistry
, 蛋白質科学
, 生化学
Research theme for competitive and other funds (4):
- 2013 - 2016 新規食品開発のための穀物ジスルフィドプロテオーム解析
- 2010 - 2012 Identification and validation of biomarker proteins based ontheir thiol redox states
- 2010 - 2012 Development of a method to recover amino acids and monosaccharides effectively from cereal seeds.
- 2004 - 2006 Comprehensive analysis of redox regulations of plant by the disulfide proteome.
Papers (11):
-
Hiroyuki Yano, Rika Tanaka, Wei Fu. Soy-based high-protein spheric foods with the appearance of familiar sugary snacks. Foods. 2024. 13. 8. 1176-1176
-
Wei Fu, Hiroyuki Yano. Exploring melting behaviours of different cheese products by structural characteristics and rheological properties. International Journal of Dairy Technology. 2022
-
Hiroyuki Yano, Wei Fu. Effective use of plant proteins for the development of “new” foods. Foods. 2022. 11. 9. 1185-1185
-
Fu W, Yano H. Development of “new” bread and cheese. Processes. 2020. 8. 12. e1541
-
Yano H. Recent practical researches in the development of gluten-free breads. npj Science of Food. 2019. e3
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MISC (29):
-
矢野裕之. 植物蛋白質を主原料とした高蛋白質・低糖質食品素材の開発. 農研機構研究報告. 2022. 12. 25-29
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Hiroyuki YANO. Development of protein-rich, low carbohydrate bread composed mainly of soy protein and egg white. 2021. 9. 45-49
-
Hiroyuki YANO. Development of additive-free gluten-free rice bread. 2021. 76. 11. 12-13
-
Hiroyuki YANO. Gluten-free bread made of the ”soap-bubble” mechanism. 2021. 31. 3. 147-147
-
Hiroyuki YANO. Development of additive-free gluten-free rice bread made only from basic ingredients. NARO Technical Report. 2021. 8. 6-9
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Education (2):
- Tokyo University of Science Faculty of Science and Technology
- 東京理科大学大学院薬学研究科博士課程
Professional career (1):
Work history (2):
- 1999/04 - 2001/03 University of California, Berkeley Visited researcher (Dr. Buchanan's Lab)
- 1993/04 - 1997/03 Shseido Co LTD
Awards (7):
- 2020/11 - 食の新潟国際賞財団 第6回食の新潟国際賞 21世紀希望賞
- 2018/09 - 農研機構 NARO Research Prize 2018 米粉100%パンが膨らむメカニズムの解明とパン製造法への応用
- 2017/12 - 農林水産省・農林水産技術会議 2017年農業技術10大ニュース 米粉100%パンの製造技術を開発 -補助材料なしでも、ふんわり、ふっくら!-
- 2011/11 - 農研機構 NARO Research Prize 2011 米粉100%(グルテン不使用)パンの新しい製造技術の開発
- 2011/02 - 農林水産省 フードアクション・ニッポン・アワード2010 研究開発・技術部門 優秀賞 米粉100%(グルテン不使用)パンの新しい製造技術の開発
- 2010/12 - 農林水産省・農林水産技術会議 農林水産研究成果10大トピックス 米粉100%(グルテン不使用)パンの新しい製造技術を開発
- 2006/02 - 農林水産省・農林水産技術会議 平成17年度若手農林水産研究者表彰(農林水産省・農林水産技術会議会長賞) 新しい網羅的タンパク質解析手法の開発とアレルゲン検出技術への応用に関する研究
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