Rchr
J-GLOBAL ID:200901094119171370   Update date: Oct. 21, 2021

Kishida Etsu

キシダ エツ | Kishida Etsu
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (5): 栄養教育 ,  調理科学 ,  食育 ,  食物学 ,  Food Science
Research theme for competitive and other funds  (8):
  • 2018 - 2021 野菜の蒸し調理における嗜好特性と栄養成分保持特性の検証
  • 2015 - 2018 教科学習と連携を図った食育の実践と評価-合科的・関連的な指導モデルの提示-
  • 2012 - 2015 中学校進学時の生活習慣の確立をめざした小中連携食育カリキュラムの構築と実践・評価
  • 2007 - 2010 食品成分は環境汚染物質の毒性を軽減する機能を有するか
  • 2004 - 2006 脂肪酸栄養の制御による新しい疾病予防に関する研究
Show all
Papers (67):
MISC (9):
Education (3):
  • 1986 - 1989 Osaka City University
  • 1984 - 1986 Osaka City University
  • 1980 - 1984 Osaka City University
Professional career (2):
  • Ph.D (Osaka City University)
  • -
Work history (5):
  • 2008/04 - 現在 Hyogo University of Teacher Education Graduate School of Education
  • 2007/04 - 2008/03 兵庫教育大学 学校教育研究科 准教授
  • 1996/04 - 2007/03 Hyogo University of Teacher Education Faculty of School Education
  • 1989/09 - 1996/03 Hyogo University of Teacher Education Faculty of School Education
  • 1993/03 - 1995/02 ミシガン大学医学部 文科省在外研究員,博士研究員
Committee career (4):
  • 2018/07 - 現在 日本健康教育学会 評議員
  • 2017/07 - 現在 日本食育学会 編集委員
  • 2003 - 現在 日本栄養改善学会 評議員
  • 2016/06 - 2020/05 日本調理科学会 理事
Association Membership(s) (7):
JAPANESE SOCIETY OF HEALTH EDUCATION AND PROMOTION ,  JAPANEASE SOCIETY OF SHOKUIKU ,  日本栄養改善学会 ,  日本調理科学会 ,  日本栄養食糧学会 ,  日本家政学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page