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J-GLOBAL ID:200901094376938045   Update date: Aug. 15, 2024

Ueda Hiroshi

ウエダ ヒロシ | Ueda Hiroshi
Affiliation and department:
Job title: Reserch Group Leader
Homepage URL  (1): http://www.naro.affrc.go.jp/nivfs/index.html
Research field  (4): Immunology ,  Pharmacology ,  Pharmaceuticals - health and biochemistry ,  Food sciences
Research keywords  (17): host defense ,  immune system ,  antioxidant ,  Allium fistulosum ,  lectin ,  Spinacia oleracea ,  lutein ,  Solanum lycopersicum ,  lycopene ,  Zingiber officinale ,  Perilla frutescens ,  luteolin ,  DNA marker ,  Plant biology ,  Reguration of inflammation ,  Cancer-immunology ,  Food function
Research theme for competitive and other funds  (11):
  • 2023 - 2029 害虫防除および安定栽培のための振動農業技術の開発と実用化
  • 2021 - 2025 メカニズム解明によるネギ等の免疫機能等への効果検証
  • 2016 - 2018 健康の維持増進に有用な機能性成分高含有野菜の栽培実証と機能性表示食品の開発
  • 2004 - 2004 野菜未利用資源のリサイクル(家畜用機能性飼料素材への応用)
  • 2002 - 2003 緑茶由来カフェインの新規生理作用の解明:サイトカイン抑制と抗炎症・抗アレルギー
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Papers (45):
  • Kae Inubushi, Yuta Yamanouchi, Hiroshi Ueda, Masayuki Yasutomi, Mikio Nimura. Elucidation of Conditions and Prevention of White Rose ‘Avalanche’ Petal Discoloration During High Temperatures. Horticultural Research (Japan). 2024. 23. 1. 37-44
  • Yuta Yamanouchi, Akira Ando, Yuko Takano-Ishikawa, Hiroshi Ueda. Measurement of glucosinolates in Brassicaceae vegetables grown in Japan. Food Science and Technology Research. 2023. 29. 6. 541-551
  • Zheng Wang, Akira Ando, Atsuko Takeuchi, Hiroshi Ueda. Changes in Oxalate, Nitrate, and Lutein Contents in Whole and Cut Spinach Boiled with Different Additives. FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH. 2019. 25. 6. 801-807
  • Zheng Wang, Akira Ando, Atsuko Takeuchi, Hiroshi Ueda. Effects of Cooking Conditions on the Relationships Among Oxalate, Nitrate, and Lutein in Spinach. FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH. 2018. 24(3). 3. 421-425
  • Naoki Ohkura, Riko Fujita, Ruri Kanai, Kenichi Ishibashi, Hiroshi Ueda, Gen-ichi Atsumi. An in vitro screening study for food functions of vegetable cultivars consumed in Japan. American Journal of Research in Medical Sciences. 2018. 3(1). 1-6
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MISC (42):
  • 上田浩史. 今月の食の教養(トウガラシ). 臨床栄養. 2024. 145. 1. 75
  • 上田浩史. 今月の食の教養(インゲンマメ). 臨床栄養. 2024. 144. 7. 1045
  • 上田浩史. 今月の食の教養(メロン). 臨床栄養. 2024. 144. 5. 683
  • 上田浩史. 今月の食の教養(フキ). 臨床栄養. 2024. 144. 3. 379
  • 上田浩史. 今月の食の教養(クワイ). 臨床栄養. 2024. 144. 2. 227
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Patents (2):
  • ネギ属由来の成分を含む免疫賦活剤及び免疫賦活剤の製造方法
  • 茶抽出物のTNF産生抑制剤
Books (37):
  • 日本食品大事典
    医歯薬出版 2022 ISBN:9784263708279
  • 日本食品標準成分表 2020年版(八訂)
    2020
  • 日本食品標準成分表2015年版(七訂)追補2017年
    2017
  • ネギの民間療法の科学的検証
    食品加工総覧追録12号 第10巻 2015
  • 健康機能性とは何か、どのように測定評価されるか
    食品加工総覧追録12号 第3巻 2015
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Professional career (1):
  • PhD.
Work history (5):
  • 2009 - 現在 農研機構 野菜花き研究部門 (旧野菜茶業研究所)
  • 2007 - 2008 民間食品会社
  • 2005 - 2007 農研機構 野菜茶業研究所
  • 2004 - 2005 Suzuka University of Medical Science Graduate School of Health Science
  • 1990 - 2004 Teikyo University Faculty of Pharma-Science
Committee career (2):
  • 2017 - 現在 文部科学省 科学技術・学術審議会専門委員(食品成分委員会)
  • 2022/08 - 2024/08 独立行政法人 農林水産消費安全技術センター 米中のγ-アミノ酪酸(GABA)の定量方法の日本農林規格の制定に係る検討会の委員及び妥当性確認調査検討・評価委員会の専門委員
Awards (3):
  • 2021/12 - 農研機構 NARO Research Prize SPECIALIII 農産物の機能性表示食品開発
  • 2016 - 第17回 Pharmaco-Hematologyシンポジウム優秀ポスター賞
  • 2003 - (社)日本果汁協会 技術奨励賞
Association Membership(s) (11):
THE JAPANESE SOCIETY FOR HORTICULTURAL SCIENCE ,  JAPAN SOCIETY OF HISTOCHEMISTRY AND CYTOCHEMISTRY ,  茶学術研究会 ,  日本バイオセラピィー学会 ,  和漢医薬学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本炎症・再生医学会 ,  日本農芸化学会 ,  日本免疫学会 ,  日本癌学会 ,  日本薬学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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