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J-GLOBAL ID:200901094536892187   Update date: Oct. 30, 2024

Kawahara Takeshi

カワハラ タケシ | Kawahara Takeshi
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Research field  (1): Animal production science
Research keywords  (3): allergy ,  keratinocyte ,  mast cell
Research theme for competitive and other funds  (7):
  • 地域に根差した食品素材の機能性の解明
  • 抗ウイルス作用をもつ食品素材の探索と作用機序の解明
  • 食品の機能性解析に利用可能な機能性マスト細胞株の樹立とその応用
  • 地域食資源の優れた保存性や安全性に関わる機能性の解明
  • 食品中の抗アレルギー成分の探索と作用機構の解明
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Papers (41):
  • Kawahara, T., Ashibe B., Matsumi, S. Investigation of anti-influenza virus active ingredient of Kuromoji (Lindera umbellata Thunb.) hot water extract. Japanese Pharmacology & Therapeutics. 2023. 51. 2. 193-201
  • Kawahara, T., Ashibe B., Matsumi, S. Coronavirus OC43 Infection-Inhibitory Effect of Kuromoji(Lindera umbellata Thunb.)Hot Water Extract. Japan Society of Clinical Trials and Research. 2022. 50. 2. 195-201
  • Kawahara, T., Shimizu, I., Tanaka, Y., Tobita, K., Tomokiyo, M., Watanabe, I. Lactobacillus crispatus strain KT-11 S-layer protein inhibits rotavirus infection. Frontiers in Microbiology. 2022. 13. 783879
  • Hamauzu. Y., Kawahara. T. Anti-degranulatory and bile acid-binding activity of extracts prepared from fruits and agro-industrial by-products. Food Bioscience. 2021. 43. 101244
  • Kawahara, T., Ito, A., Kiso. A., Kuwamoto. F. Inhibitory effect of strawberry geranium (Saxifraga stolonifera) on Toll-like receptor 2-mediated inflammatory response in human skin keratinocytes. Journal of Ethnopharmacology. 2021. 275. 114039
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MISC (4):
Books (6):
  • FFIジャーナル 225 3
    2020
  • アレルギーの臨床 509 38
    北隆館/ニュー・サイエンス社 2018
  • Fragrance Journal Korea 6
    2017
  • フレグランスジャーナル 5
    フレグランスジャーナル社 2017
  • みすずかる信濃の健康志向食品
    みすずかる信濃の健康志向食品 2003
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Lectures and oral presentations  (77):
  • Bifidobacterium longum KMH001株のヒト腸管上皮細胞におけるコレステロール吸収抑制効果
    (日本畜産学会 第130回大会 2022)
  • クロモジ熱水抽出物の抗インフルエンザウイルス活性成分の検討
    (第39回 和漢医薬学会 2022)
  • 過酸化脂肪酸によるTLR10発現誘導作用の評価
    (日本畜産学会 第130回大会 2022)
  • 香辛料のインフルエンザウイルス感染抑制作用
    (日本栄養・食糧学会 第76回大会 2022)
  • Lactobacillus crispatus KT-11株S-layerタンパク質のヒトロタウイルス感染抑制作用
    (日本畜産学会 第129回大会 2022)
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Education (3):
  • - 2002 Kyushu University Graduate School of Bioresource and Bioenvironmental Sciences Genetic ResourcesTechnology
  • - 1998 Kyushu University Graduate School, Division of Agriculture Genetic Resources Technology
  • - 1996 Kyushu University Faculty of Sciences
Professional career (1):
  • 博士(農学) (九州大学)
Work history (2):
  • 2006/04 - Shinshu University Graduate School, Division of Agriculture
  • 2002/04 - Shinshu University Graduate School, Division of Agriculture
Association Membership(s) (4):
The Japanese Society for Food Science and Technology ,  Japanese Jouranal of Dairy and Food Science ,  Japanese Society of Animal Science ,  Japan Society for Bioscience, Biotechnology, and Agrochemistry
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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