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J-GLOBAL ID:200901094761154470   Update date: Jan. 17, 2024

Doi Shuichi

ドイ シュウイチ | Doi Shuichi
Affiliation and department:
Research field  (1): Wood science
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 熱処理材の耐久性
  • 蒸煮木材のシロアリ被害に関する研究
  • 高耐久性木質材料の開発
  • Durability of heat-treated wood
  • Termite attack to steamed wood
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MISC (78):
Patents (2):
  • 昆虫忌避材料及びフラボノイド誘導体の抽出法
  • 成形炭化物及びその製造方法
Books (10):
  • シロアリ食害に影響を与える蒸煮処理によって生ずるする木材成分の化学的変化
    第4回環太平洋生料複合材料シンポ 1998
  • シロアリ摂食活動への木材の蒸煮処理の促進効果
    韓国木材学会大会講演集98 1998
  • コンサイス木材百科
    (財)秋田県木材加工推進機構 1998
  • Chemical changes in wood components generated by steam theatment that affect termite feeding.
    4th Pacific Rim Bio-based Composites Sympo. 1998
  • Attractive effects of steam treatment of wood to termite
    Proc. of the Korean Soc. of Wood. Sci & Tech. Ann. Meeting 1998
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Works (1):
  • 木造住宅を巡る環境微生物と劣化防止法の開発 木材抽出成分利用による木材保存の研究 ボード類の微生物被害対策に関する研究 カラマツ等を用いたシロアリ防除システムに関する研究 木材を利用するゴミ処理系に関する研究 昆虫成長制御剤による新防蟻システムに関する研究 しろあり防除に関する新技術の開発研究 ボンゴシ橋の耐久性評価技術に関する研究 木造住宅を巡る環境微生物と劣化防止法および住環境改善法の開発 外材の素材耐朽性に関する研究 木酢液の利用に関する研究 熱処・・・
    1995 - 2005
Education (4):
  • - 1972 Tokyo University of Agriculture and Technology
  • - 1972 Tokyo University of Agriculture and Technology Graduate School, Division of Agriculture
  • - 1970 Tokyo University of Agriculture and Technology Faculty of Agriculture
  • - 1970 Tokyo University of Agriculture and Technology Faculty of Agriculture
Professional career (1):
  • Dr. Agriculture (Kyoto University)
Committee career (5):
  • 1999 - 2008 国際木材保存研究者会議(International Res. Group on wood Preserv. ) 財政委員会委員
  • 2000 - 2006 日本木材学会 評議員
  • 1999 - 2005 日本木材保存協会 授賞選考委員会委員長
  • 2000 - 日本しろあり対策協会 理事
  • 2000 - 日本環境動物昆虫学会 評議員
Association Membership(s) (7):
社)木材保存協会 企画運営委員 広報委員会委員長 ,  日本木材保存協会広報委員会委員長(2005.6~) ,  日本しろあり対策協会 ,  日本環境動物昆虫学会 ,  国際木材保存研究者会議(International Res. Group on wood Preserv. ) ,  日本木材保存協会 ,  日本木材学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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