Rchr
J-GLOBAL ID:200901096056659655   Update date: May. 24, 2023

Mizushina Yoshiyuki

ミズシナ ヨシユキ | Mizushina Yoshiyuki
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Other affiliations (3):
  • 神戸学院大学  大学院食品薬品総合科学研究科 食品薬品総合科学専攻   准教授
  • 神戸大学  医学部   客員准教授
  • 独立行政法人産業技術総合研究所  健康工学研究センター   客員研究員
Homepage URL  (1): http://www.nutr.kobegakuin.ac.jp/~syokuei/
Research field  (4): Food sciences ,  Molecular biology ,  Functional biochemistry ,  Molecular biochemistry
Research keywords  (8): 食品機能学 ,  食品科学 ,  化学生物学 ,  栄養分子生化学 ,  生物有機科学 ,  Molecular Nutritional Science ,  Molecular Biology ,  Bioorganic Chemistry
Research theme for competitive and other funds  (11):
  • 2004 - 抗がん機能性食品の開発
  • 2002 - 食品製造工程で生じる廃棄物から新規な生理活性の探索と有効利用(機能性食品)開発研究
  • 2001 - 食品成分・栄養素の新規な生理活性の探索と機能性食品の開発研究
  • 2001 - 食品素材からの高等生物DNAポリメラーゼ阻害物質の探索研究
  • 2000 - 抗炎症機能性を有する食品・化粧品・医薬品の開発研究
Show all
MISC (460):
Patents (27):
  • DNA合成酵素の阻害剤
  • 抗癌性物質のスクリーニング方法
  • 新規抗癌剤
  • DNA合成酵素阻害剤、DNAトポイソメラーゼ阻害剤、ヒト血管新生抑制剤、ヒト癌細胞増殖抑制剤および健康食品並びに化粧料
  • 抗炎症剤
more...
Books (9):
  • Handbook of Nutritional Biochemistry: Genomics, Metabolomics and Food Supply,(Inhibitory mechanism of longer chain fatty acids on mammalian DNA polymerase  activity)
    Nova Science Publishers (Ed. Sondre Haugen and Simen Meijer) 2010 ISBN:9781607419167
  • Bioactive Foods in Promoting Health: Fruits and Vegetables,(Spinach and health: Anti-cancer effect)
    Elsevier (Ed. Mihail Păcurar and Gavril Krejci) 2010 ISBN:9780123746283
  • Garlic Consumption and Health,(Inhibitory effects of diallyl sulfides from garlic (Allium sativum L.) on family X DNA polymerase activity, and human cancer cell growth)
    Nova Science Publishers (Ed. Mihail Păcurar and Gavril Krejci) 2009 ISBN:9781607416425
  • Handbook of Green Tea and Health Research,(Inhibitory effect of catechin derivatives from green tea on DNA polymerase activity, human cancer cell growth, and TPA (12-O-tetradecanoylphorbol-13-acetate)-induced inflammation)
    Nova Science Publishers (Ed. Helen McKinley and Mark Jamieson) 2009 ISBN:9781607410454
  • Handbook of Green Tea and Health Research,(Green tea catechin as angiogenesis inhibitor)
    Nova Science Publishers (Ed. Helen McKinley and Mark Jamieson) 2009 ISBN:9781607410454
more...
Works (1):
  • 国内食品企業数社と共同研究を実施中
    2002 -
Education (5):
  • 1996 - 1998 Tokyo University of Science
  • - 1998 Tokyo University of Science Graduate School, Division of Science and Engineering
  • 1994 - 1996 Tokyo University of Science
  • 1990 - 1994 Tokyo University of Science Faculty of Science and Technology Applied Biological Science
  • - 1994 Tokyo University of Science Faculty of Science and Engineering
Professional career (2):
  • (BLANK) (Tokyo University of Science)
  • (BLANK) (Tokyo University of Science)
Work history (8):
  • 2010/03 - 現在 Kobe University Graduate School of Medicine
  • 2007/04 - 現在 Kobe Gakuin University
  • 2006/04 - 現在 (独)産業技術総合研究所 健康工学研究部門 客員研究員
  • 2007/04 - 2007/07 米国オハイオ州立シンシナティ大学医学部 訪問研究員
  • 2004/04 - 2007/03 Kobe Gakuin University
Show all
Committee career (5):
  • - 現在 日本栄養・食糧学会 代議員
  • - 現在 日本生化学会 近畿支部幹事
  • - 現在 The Open Food Science Journal 編集長(Editor-in-Chief)
  • - 現在 兵庫県バイオ技術研究会 顧問
  • - 現在 日本栄養・食糧学会 近畿支部 参与
Awards (6):
  • 2012/10 - 日本油化学会創立60周年記念大会(WCOS2012)・ポスター賞 [公益社団法人 日本油化学会]
  • 2012/03 - 日本農芸化学会2012年度大会 トピックス賞 [公益社団法人 日本農芸化学会]
  • 2011/05 - 日本栄養・食糧学会奨励賞 [公益社団法人 日本栄養・食糧学会]
  • 2008/11 - 日本農学進歩賞 [公益財団法人 農学会]
  • 2008/03 - 農芸化学奨励賞 [公益社団法人 日本農芸化学会]
Show all
Association Membership(s) (8):
THE JAPANESE SOCIETY OF NUTRITION AND DIETETICS ,  日本生化学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本油化学会 ,  日本癌学会 ,  日本分子生物学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page