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J-GLOBAL ID:200901097583442504   Update date: Sep. 26, 2022

Doi Hiroshi

ドイ ヒロシ | Doi Hiroshi
Affiliation and department:
Job title: Professor
Research field  (3): Food sciences ,  Functional biochemistry ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (4): 食品生化学 ,  Ageing Mechanism ,  Cell Ageing ,  Functional Food
Research theme for competitive and other funds  (7):
  • リン脂質過酸化物の細胞老化に及ぼす影響
  • 大麦からのチューブリンを利用した機能性食品の検索
  • 大麦分級粉中のアミノペプチダーゼに関する研究
  • 細胞骨格タンパク質(チューブリン)と過酸化脂質との相互作用
  • Investigation of functional foodstuffs from barley flour using tubulin
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Papers (2):
MISC (236):
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Books (27):
  • 食生活からの老化予防のための細胞老化メカニズムの解明
    平成16年度~平成18年度科学研究費補助金基盤研究研究成果報告書 2007
  • 食品学・食品機能学「食品成分の変化」
    朝倉書店 2007 ISBN:9784254616439
  • 基礎栄養学水分と電解質の代謝
    化学同人 2003
  • 基礎栄養学「無機質の栄養」
    化学同人 2003
  • 基礎栄養学「栄養と食生活」
    化学同人 2003
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Lectures and oral presentations  (81):
  • 分化PC12細胞へのリン脂質過酸化物の影響
    (日本栄養・食糧学会大会 2010)
  • リン脂質過酸化物により劣化した分化PC12細胞への抗酸化剤の効果
    (日本農芸化学会大会 2010)
  • うどん出汁中でのうま味物質の含量による地域比較
    (日本うどん学会大会 2009)
  • うどんだしの核酸系うま味成分の定量ならびにうま味強度の比較
    (日本栄養・食糧学会大会 2009)
  • 分化PC12細胞の抗酸化系へのリン脂質過酸化物の影響と抗酸化剤の効果
    (日本農芸化学会大会 2009)
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Works (2):
  • 新乳酸菌飲料の整腸作用に関する研究
    2000 -
  • 大麦からの新規老化抑制食品の開発
    2000 -
Education (4):
  • - 1976 Kyoto University
  • - 1976 Kyoto University Graduate School, Division of Agriculture Food Science and Technology
  • - 1974 Kyoto Prefectural University Faculty of Agriculture
  • - 1974 Kyoto Prefectural University Faculty of Agriculture Department of Agricultural Chemistry
Professional career (2):
  • PhD (Kyoto University)
  • Master degree (Kyoto University)
Work history (9):
  • 2019/04 - 現在 Kibi International University Faculty of Agriculture Professer
  • 2005 - - 武庫川女子大学 生活環境学部 教授
  • 2005 - - Mukogawa Women's University, Professor
  • 1989 - 2004 武庫川女子大学 家政学部のち生活環境学部 助教授
  • 1989 - 2004 Mukogawa Women's University, Associate Professor
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Committee career (1):
  • 1990 - 1991 日本生物物理学会 学会誌編集実行委員
Association Membership(s) (7):
Japanese Society for Food Factors ,  日本食品科学工学会 ,  日本油化学会 ,  日本生物物理学会 ,  日本生化学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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