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J-GLOBAL ID:200901099913628165   Update date: Apr. 09, 2024

TAO Kei

トウ ケイ | TAO Kei
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Homepage URL  (1): https://hp.brs.nihon-u.ac.jp/~kakou/
Research field  (5): Food sciences ,  Thermal engineering ,  Electronic devices and equipment ,  Food sciences ,  Environmental materials/recycling technology
Research keywords  (8): Food Engineering ,  Thermal Property ,  Physical Property of Food ,  Drying ,  Food process engineering ,  Supercritical Carbon Dioxide ,  extractive separation ,  membrane separation
Papers (25):
  • 木天 梨佳子,ラベ イヴァン,福岡 美香,陶 慧. ニンジンの高効率かつ高品位乾燥を目指した数理モデルに基づく乾燥特性解析. 日本熱物性シンポジウム論文集. 2023. 44
  • 陶 慧, 倉島紗弥. バナナの熱風乾燥における超音波前処理効果. 日本熱物性シンポジウム論文集. 2022. 43
  • 陶 慧,彦坂友香,今井正直. ジャガイモの高品位乾燥を目的とした前処理と数理モデルに基づく乾燥特性解析. 分離技術. 2021. 51. 2. 97-102
  • Kei TAO, Rinna SAKAKIBARA, Momoka USHIYAMA, Masanao IMAI. Preparation of edible sheet by tomato peel with complex biopolymer and evaluation of physical properties. 日本熱物性シンポジウム論文集. 2020. 41
  • 陶 慧. 分離技術会創立50周年記念分離技術分野のレビュー 抽出・超臨界抽出. 分離技術. 2020. 50. 3. 150-152
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Patents (3):
  • 練製品の半製品,練製品および練製品の製造方法
  • 凍結物の解凍方法および装置
  • アルカリ緩衝点沈殿法による海水多価ミネラルの分離
Books (5):
  • 分離技術のシーズとライセンス技術の実用化 第3集
    分離技術会 2020
  • 分離技術のシーズとライセンス技術の実用化 第2集
    分離技術会 2018
  • 第6版 冷凍空調便覧 第IV巻 食品・生物編
    日本冷凍空調学会 2013 ISBN:9784889671209
  • 食品加工技術概論
    恒星社厚生閣 2008
  • 実用製造プロセス物性集覧
    分離技術会 2007
Lectures and oral presentations  (94):
  • 凍結解凍操作による魚肉のテクスチャー変化とその標準化
    (日本食品科学工学会 令和6年度 関東支部大会(関東学院大学) 2024)
  • Analysis of drying characteristics using mathematical models for efficient and high-quality drying of carrots
    (2023)
  • 早採りコンブを用いた加工食品の開発
    (第21回 海の森づくりシンポジウム(日本大学理工学部駿河台キャンパス) 2023)
  • 野菜乾燥プロセスの高度化に向けた乾燥特性の解析と品質評価
    (日本食品工学会 第24回(2023年度)年次大会 2023)
  • 凍結解凍による魚肉のテクスチャー変化
    (日本食品工学会 第24回(2023年度)年次大会 2023)
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Education (2):
  • - 1990 Nihon University Graduate School, Division of Agriculture 食品工学
  • - 1988 Nihon University Faculty of Agriculture and Veterinary Medicine 食品工学科
Professional career (1):
  • 博士(生物資源科学) (日本大学)
Association Membership(s) (11):
分離技術会 ,  日本食品保蔵科学会 ,  日本冷凍空調学会 ,  化学工学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本農芸化学会 ,  American Association of Cereal Chemists ,  日本食品工学会 ,  日本熱物性学会 ,  日本熱測定学会 ,  Institute of Food Technologitsts
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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