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J-GLOBAL ID:200901099992859410   Update date: May. 11, 2021

AKAO MAKOTO

アカオ マコト | AKAO MAKOTO
Affiliation and department:
Job title: Assistant Professor
Research field  (2): Food sciences ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (12): 肝臓機能向上 ,  肝障害抑制 ,  血中エタノール上昇抑制 ,  血糖値上昇抑制 ,  Calcium absorption ,  Osteoporosis ,  Bone formation ,  Garlic ,  alliinase C-S lyase ,  S-Alk(en)yl-L-cysteine sulfoxide ,  flavor precusor ,  flavor
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 2018 - 2021 食品香気成分由来の含硫化合物が有する機能性に関する研究
  • 2016 - 2017 Analysis of mechanism of allergenic induction against Hydrolyzed/deamidated wheat gliadin
Papers (26):
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MISC (2):
Patents (4):
  • α-アミラーゼ阻害剤
  • 豆乳の改質方法
  • 肝障害抑制剤
  • 米アルブミンを含有する血糖降下剤及び健康食品
Books (4):
  • ファストフードの展開とこれから
    Food & Packing 2016
  • 天然両親媒性抗酸化物質を用いた血栓症・肝障害予防品の開発
    ケミカルエンジニヤリング 2009
  • Garlic Flavors
    "Handbook of Flavors" Wiley-Blackwell John Wiley & Sons 2009
  • 肝再生過程と細胞性線溶
    アイプリコム出版社 2002
Lectures and oral presentations  (168):
  • Prevention of melanoma proliferation by S-allyl-L-cysteine sulfoxide (ACSO)
    (ISNFF 2017)
  • α-シクロデキストリンで包接されたレンチオニンの安定性とその血小板凝集抑制作用
    (日本農芸化学会2017年度大会 2017)
  • 米アルブミンの二次機能特性と熱耐性
    (日本農芸化学会2017年度大会 2017)
  • 塩酸処理小麦タンパク質含有石鹸使用による小麦アレルギー発症の要因解明
    (第21回日本フードファクター学会学術集会 2016)
  • ニンニク臭気前駆体のメラノーマ増殖抑制作用
    (日本農芸化学会関東支部2016年度大会 2016)
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Education (1):
  • - 2003 Nihon University Graduate School, Division of Bioresources Applied life sciences
Work history (5):
  • 2016/04 - 現在 日本大学生物資源科学部 専任講師
  • 2010/04/01 - 2016/03/31 日本大学生物資源科学部助教
  • 2010/04 - 2016/03 日本大学生物資源科学部助教
  • 2007/01 - 2008/02 Postdoctoral Research Fellow, New York University School of Medicine
  • 2004/06 - 2006/12 Postdoctoral Research Fellow, Tulane University School of Medicine Section of Cardiology
Association Membership(s) (3):
日本栄養食糧学会 ,  日本農芸化学会 ,  日本食品科学工学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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