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J-GLOBAL ID:200902110105082020   Reference number:00A0029705

Internal Temperature of Beef Hamburger Steak during Cooking in an Oven(Related to E.coli O157: H7 Food Poisoning) Part 3. Endpoint Temperature and Condition of Expressed Juice from Beef Hamburger Steak.

ハンバーグステーキ焼成時の内部温度 腸管出血性大腸菌O157に関連して 第3報 牛肉ハンバーグステーキの肉汁の状態から見た焼き終わりの判定
Author (9):
Material:
Volume: 32  Issue:Page: 288-295  Publication year: Nov. 20, 1999 
JST Material Number: Y0637A  ISSN: 1341-1535  Document type: Article
Article type: 原著論文  Country of issue: Japan (JPN)  Language: JAPANESE (JA)
Thesaurus term:
Thesaurus term/Semi thesaurus term
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JST classification (1):
JST classification
Category name(code) classified by JST.
Meat products 
Reference (15):
  • 1)飯田文子, 大沢はま子, 三輪里子(1995)挽肉調理の調製時における混ねつ操作と挽肉ゲルの性状日本女子大紀要, 42, p. 28
  • 2)香川綾(1977)洋風料理200選, 女子栄養大学出版部, P. 74
  • 3)川村峰子, 荻野正子, 山本由美, 上田あつ子, 粟崎美津子, 市川久美(1976)Harnburg Steakの基礎的研究, 池坊短大紀要, 7, 19-25
  • 4)厚生省腸管出血性大腸菌感染症の診断治療に関する研究班(1996)一次, 二次医療機関のためのO-157感染症治療のマニュアル, p. 4
  • 5)小林カツ代(1996)小林カツ代自給自足, 日本経済新聞社, p. 124
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