Pat
J-GLOBAL ID:200903015936557808

即席油揚げ麺

Inventor:
Applicant, Patent owner:
Gazette classification:公開公報
Application number (International application number):1993352609
Publication number (International publication number):1995194328
Application date: Dec. 28, 1993
Publication date: Aug. 01, 1995
Summary:
【要約】【構成】小麦粉と澱粉とを主原料とする即席油揚げ麺であり、澱粉として、未処理馬鈴薯澱粉、アセチル化澱粉等の馬鈴薯澱粉を用いることを特徴とする。【効果】油揚げ処理時の火膨れが防止された、外観、復元時の食感共に優れた即席油揚げ麺である。特に、麺線幅4mm以上の幅の広い麺の油揚げ処理時に優れた火膨れ防止効果を有する。
Claim (excerpt):
小麦粉と澱粉とを主原料とする即席油揚げ麺であって、該澱粉として、馬鈴薯澱粉を用いることを特徴とする即席油揚げ麺。
Patent cited by the Patent:
Cited by examiner (2)
  • 特開昭55-118359
  • 特開昭50-018646

Return to Previous Page