Pat
J-GLOBAL ID:200903021507387791

低塩・低臭海藻およびその製造法並びにそれを利用した飲食物

Inventor:
Applicant, Patent owner:
Agent (1): 箕浦 清
Gazette classification:公開公報
Application number (International application number):1997364168
Publication number (International publication number):1999169137
Application date: Dec. 17, 1997
Publication date: Jun. 29, 1999
Summary:
【要約】【課題】 低塩、低臭でミネラル、食物繊維、色素(カロチノイド、クロロフィル)などの栄養素残存含量の高い海藻およびこれを利用した食品を提供する。【解決手段】 食用海藻を含水エタノールで洗浄することを特徴としている。
Claim (excerpt):
食用海藻を含水エタノール溶液にて洗浄してなる低塩・低臭の海藻。
IPC (2):
A23L 1/337 ,  A21D 2/36
FI (3):
A23L 1/337 W ,  A23L 1/337 Z ,  A21D 2/36
Patent cited by the Patent:
Cited by examiner (2)
  • 特開昭54-064660
  • 特開昭59-166064

Return to Previous Page