Pat
J-GLOBAL ID:200903031086460457

酒類の滓下げ方法

Inventor:
Applicant, Patent owner:
Gazette classification:公開公報
Application number (International application number):2002228102
Publication number (International publication number):2004065084
Application date: Aug. 06, 2002
Publication date: Mar. 04, 2004
Summary:
【課題】柿渋とゼラチン、小麦粉または小麦グルテンを用いる方法に匹敵する、簡易、迅速かつより安全な実用的滓下げ方法を開発して提供する。【解決手段】酒類を滓下げする工程において、ゼラチン、小麦粉または小麦グルテンを主成分とする物品の代わりに、清酒中に存在する蛋白質を主成分とする物品を用いて該当酒類の滓下げを行う。【選択図】 なし
Claim (excerpt):
清酒中に存在する蛋白質を主成分とする物品を用いた清酒の滓下げ方法。
IPC (3):
C12G3/02 ,  C12G3/04 ,  C12G3/08
FI (3):
C12G3/02 119U ,  C12G3/04 ,  C12G3/08 102

Return to Previous Page