Pat
J-GLOBAL ID:200903037510972372

冷菓の製造法

Inventor:
Applicant, Patent owner:
Gazette classification:公開公報
Application number (International application number):1997266653
Publication number (International publication number):1999103783
Application date: Sep. 30, 1997
Publication date: Apr. 20, 1999
Summary:
【要約】【課題】風味、食感に優れた大豆蛋白利用冷菓を、簡易かつ作業性よく得る。【解決手段】豆乳や分離大豆蛋白等の大豆蛋白、及びアルカリ土類金属塩等の凝固剤を、冷菓用ミックス液中に配合することを骨子とする冷菓の製造法であり、好ましくは、凝固剤の配合は、冷菓用ミックス液を殺菌後の冷却工程以降に行う。
Claim (excerpt):
大豆蛋白及び凝固剤を冷菓用ミックス液中に配合することを特徴とする冷菓の製造法。
IPC (2):
A23G 9/02 ,  A23G 9/04
FI (2):
A23G 9/02 ,  A23G 9/04
Patent cited by the Patent:
Cited by examiner (4)
  • 特開平2-195856
  • 特開昭62-294041
  • 特開平2-195856
Show all

Return to Previous Page