Pat
J-GLOBAL ID:200903046748930774

粉末豆乳の製造方法

Inventor:
Applicant, Patent owner:
Agent (1): 釜田 淳爾
Gazette classification:公開公報
Application number (International application number):1996059159
Publication number (International publication number):1997248129
Application date: Mar. 15, 1996
Publication date: Sep. 22, 1997
Summary:
【要約】【課題】弾力と風味が優れ、きめが細かい良質な豆腐を製造することができる粉末豆乳を開発すること。【解決手段】呉に対して45〜65°Cで瞬時〜20分の加熱を行った後、おからを分離して豆乳を得て、その豆乳を噴霧乾燥して粉末化することを特徴とする粉末豆乳の製造方法。
Claim (excerpt):
呉に対して45〜65°Cで瞬時〜20分の加熱を行った後、おからを分離して豆乳を得て、その豆乳を噴霧乾燥して粉末化することを特徴とする粉末豆乳の製造方法。
IPC (4):
A23C 11/10 ,  A23L 1/20 104 ,  A23L 1/20 107 ,  A23L 1/20 108
FI (4):
A23C 11/10 ,  A23L 1/20 104 Z ,  A23L 1/20 107 Z ,  A23L 1/20 108 Z
Patent cited by the Patent:
Cited by applicant (4)
  • 特開昭51-070840
  • 特開昭52-076448
  • 特開昭52-125667
Show all
Cited by examiner (4)
  • 特開昭51-070840
  • 特開昭52-076448
  • 特開昭52-125667
Show all

Return to Previous Page