Pat
J-GLOBAL ID:200903049631555980

即席乾燥食品の製造方法

Inventor:
Applicant, Patent owner:
Gazette classification:公開公報
Application number (International application number):1993040760
Publication number (International publication number):1994225744
Application date: Feb. 05, 1993
Publication date: Aug. 16, 1994
Summary:
【要約】【目的】 即席麺類、即席ご飯等の即席食品に添える保型性および外観に優れているとともに湯戻りの良好な具材や即席スープを、簡便な機械成型により歩留りよく製造する。【構成】 食品素材に水可溶性蛋白粉末あるいは水膨潤性蛋白粉末を配合、混和し、機械成型後、凍結乾燥する。
Claim (excerpt):
食品素材に水可溶性蛋白粉末あるいは水膨潤性蛋白粉末を配合、混和し、機械成型後、凍結乾燥することを特徴とする即席乾燥食品の製造方法。
IPC (3):
A23L 3/44 ,  A23L 1/10 ,  A23L 1/162
Patent cited by the Patent:
Cited by examiner (2)
  • 特開昭57-166975
  • 特開平3-133363

Return to Previous Page