Pat
J-GLOBAL ID:200903050113374465
冷凍飲食品及びその製造方法
Inventor:
,
Applicant, Patent owner:
,
Agent (1):
松井 茂
Gazette classification:公開公報
Application number (International application number):1993066098
Publication number (International publication number):1994253801
Application date: Mar. 02, 1993
Publication date: Sep. 13, 1994
Summary:
【要約】【目的】 冷凍の際に品質の低下を生じることがなく、かつ、製品本来の風味を有する冷凍飲食品及びその製造方法を提供する。【構成】 飲食品にα,α-トレハロースを、好ましくは0.2〜30%(W/W)添加した後、冷凍して、冷凍飲食品を得る。また、必要に応じて、構成糖の重合度が3〜10である非還元及び/又は還元オリゴ糖を上記α,α-トレハロースと併用して添加する。
Claim (excerpt):
α,α-トレハロースを含有することを特徴とする冷凍飲食品。
IPC (5):
A23L 3/37
, A21D 15/02
, A23B 4/06
, A23L 1/10
, A23L 2/00
Patent cited by the Patent:
Cited by examiner (7)
Show all
Return to Previous Page