Pat
J-GLOBAL ID:200903051975279536
血糖値上昇抑制米およびそれを用いた加工食品
Inventor:
,
,
,
,
Applicant, Patent owner:
,
Agent (3):
大渕 美千栄
, 布施 行夫
, 井上 一
Gazette classification:公開公報
Application number (International application number):2004150804
Publication number (International publication number):2005328776
Application date: May. 20, 2004
Publication date: Dec. 02, 2005
Summary:
【課題】 食後血糖値の急激な上昇を抑えることができる血糖値上昇抑制米、および該血糖値上昇抑制米を用いた加工食品を提供すること。【解決手段】 血糖値上昇抑制米は、アミロース含量が25%以上である。加工食品は、前記血糖値上昇抑制米を含む。【選択図】 なし
Claim (excerpt):
アミロース含量が25%以上である、血糖値上昇抑制米。
IPC (2):
FI (2):
F-Term (5):
4B018MD50
, 4B018ME03
, 4B023LC09
, 4B023LE11
, 4B023LG03
Patent cited by the Patent:
Cited by applicant (4)
-
炭水化物の制御された吸収をもつ糖尿病患者用栄養製品
Gazette classification:公開公報
Application number:特願平8-273497
Applicant:ブリストル-マイアーズスクイブカンパニー
-
糖尿病患者用栄養組成物
Gazette classification:公開公報
Application number:特願平10-157946
Applicant:ソシエテデプロデユイネツスルソシエテアノニム
-
特許第3494320号公報
-
血糖値上昇抑制剤
Gazette classification:公開公報
Application number:特願平11-203708
Applicant:参松工業株式会社
Show all
Cited by examiner (1)
-
レトルト米飯およびその製造方法
Gazette classification:公開公報
Application number:特願2001-224787
Applicant:ピジョン株式会社
Article cited by the Patent:
Cited by examiner (2)
-
Am. J. Clin. Nutr., 39[3](1984) p.388-392
-
Am. J. Clin. Nutr., 39[3](1984) p.388-392
Return to Previous Page