Pat
J-GLOBAL ID:200903060230389517

食肉色調改質剤

Inventor:
Applicant, Patent owner:
Gazette classification:公開公報
Application number (International application number):1992014230
Publication number (International publication number):1993207864
Application date: Jan. 29, 1992
Publication date: Aug. 20, 1993
Summary:
【要約】【目的】 本発明の目的は食肉の色調改質に現在用いられている亜硝酸塩等の発色剤に代わり得る新規でかつ安全な食肉色調改質剤の提供である。【構成】 トランスグルタミナ-ゼを用いることにより、安全かつ効果的に食肉の色調を改質することが可能である。
Claim (excerpt):
トランスグルタミナ-ゼを含有することを特徴とする食肉色調改質剤。
IPC (4):
A23L 1/272 ,  A23B 4/023 ,  A23L 1/325 ,  C12N 9/10
Patent cited by the Patent:
Cited by examiner (9)
  • 特開昭64-010949
  • 特開平2-069146
  • 特開平2-100651
Show all

Return to Previous Page