Pat
J-GLOBAL ID:200903085118753926

食品の冷凍方法

Inventor:
Applicant, Patent owner:
Gazette classification:公開公報
Application number (International application number):1993191633
Publication number (International publication number):1994153888
Application date: Jul. 06, 1993
Publication date: Jun. 03, 1994
Summary:
【要約】【目的】物性変化の少ない、食品の冷凍方法の開発【構成】冷媒循環型急速凍結装置を用い、食品を冷媒に浸漬して冷凍するに当たり、冷媒として有機酸及び/又はその塩を含有するエチルアルコール水溶液を使用する。
Claim (excerpt):
冷媒循環型急速凍結装置を用い、食品を冷媒に浸漬して冷凍するに当たり、冷媒として有機酸及び/又はその塩を含有するエチルアルコール水溶液を使用することを特徴とする食品の冷凍方法。
IPC (5):
A23L 3/375 ,  A23B 4/09 ,  A23B 5/055 ,  A23B 7/055 ,  A23L 1/16
FI (3):
A23B 4/08 ,  A23B 5/04 ,  A23B 7/04
Patent cited by the Patent:
Cited by examiner (2)
  • 特開平3-244372
  • 特開昭63-036766

Return to Previous Page