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J-GLOBAL ID:201001022375266906   Update date: Sep. 22, 2022

Sakaguchi Morihiko

サカグチ モリヒコ | Sakaguchi Morihiko
Affiliation and department:
Job title: Professor
Research field  (3): Marine/Aquatic life sciences ,  Food sciences ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (9): 有効利用 ,  廃棄物 ,  鮮度 ,  成分 ,  エキス ,  おいしさ ,  魚介類 ,  Fishery Food Technology ,  Fisheries Biochemistry
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 水産資源の有効利用
  • 魚介類のエキス成分
  • 水産物のおいしさ
  • Development of Non-destructive methods for Measuring Fish Freshness
  • Studies on Biochemistry of Fish and Shellfish
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MISC (41):
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Books (15):
  • Palatability and risks of raw food materials
    NTS 2013
  • Fish and fisheries products - which do you kike best ?
    Seizando 2012
  • Fisheries hand book (completely revised)
    Kodansha scientific 2012
  • Agriculture and fisheries resources-more efficient utilization and zero emission
    Koseisha-kouseikaku 2011
  • 水産資源の先進的有効利用法
    エヌ・ティー・エス 坂口守彦、平田 孝 (共編) 2005
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Lectures and oral presentations  (1):
  • かつお節の風味形成-血合肉の役割
    (日本調理科学会大会 2009)
Education (4):
  • - 1964 Kyoto University Graduate School, Division of Agriculture
  • - 1962 Kyoto University Faculty of Agriculture
  • Kyoto University Faculty of Agriculture
  • Kyoto University
Professional career (2):
  • Master of Agriculture (Kyoto University)
  • Doctor of Agriculture
Committee career (2):
  • 日本食品科学工学会終身会員
  • 日本水産学会名誉会員
Awards (2):
  • 1999 - 日本水産学会賞(功績賞)
  • 1986 - 日本水産学会賞(奨励賞)
Association Membership(s) (5):
日本味と匂学会 ,  日本調理科学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本農芸化学会 ,  日本水産学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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