Rchr
J-GLOBAL ID:201101033545627860   Update date: Oct. 22, 2024

Teruya Morishima

モリシマ テルヤ | Teruya Morishima
Affiliation and department:
Job title: Leader, Food Value Chain Management Unit
Homepage URL  (1): http://narc.naro.affrc.go.jp/
Research field  (3): Agricultural sociology ,  Agricultural and food economics ,  Sociology
Research keywords  (2): 農業経営学 ,  フードシステム学
Research theme for competitive and other funds  (8):
  • 2019 - 2023 Development of strategic diversifying agricultural management / agriculture-commerce-industry cooperation model using improved the simulator to be Linked Agriculture, Secondary, and Tertiary Sectors
  • 2016 - 2019 The Model for Construction of being Linked Agriculture to Secondary and Tertiary Sectors by Stuart Kauffman's NK Model
  • 2016 - 2019 An Empirical Study on European Agricultral cooperatives' Organizational Reform under the Change of Business Environment
  • 2013 - 2017 Explication of marketing evolvement under the retailers initiatives on F&V sector in EU
  • 2012 - 2016 A Comparative Study of Competitive / Cooperative Innovation in the Food Industry Cluster
Show all
Papers (11):
  • ONISHI Chie, KATO Kosuke, MORISHIMA Teruya. Support Measures for Solving Sixth Industry Issues: Text Mining and Self-Organization Maps. Japanese Journal of Farm Management. 2022. 60. 2. 1-14
  • 加藤 弘祐, 森嶋 輝也. 特定保健用食品と機能性表示食品に関する消費者の認知構造 : 保健機能及び機能性の表示文に着目した共起ネットワーク分析-Consumers' Perception Structure of Food for Specified Health Uses and Food with Function Claims : Co-Word Network Analysis Focused on Association Relationships from Functional Claims. 農業経済研究 = Journal of rural economics / 日本農業経済学会 編. 2022. 93. 4. 395-400
  • Teruya MORISHIMA, Kosuke KATO. Consumers' Brand Awareness Structure for Sour Citrus Fruits. Journal of Food System Research. 2021. 27. 4. 159-164
  • Kosuke KATO, Teruya MORISHIMA. An Analysis of Consumers' perception about Food with Health Claims by Text Mining Combined Sentiment Analysis and Network Analysis. Journal of Food System Research. 2020. 26. 4. 313-318
  • 森嶋 輝也. バレイショに関する消費者のブランド認知構造-ネットワーク分析からの接近-. フードシステム研究. 2019. 25. 4. 221-226
more...
MISC (3):
Books (7):
  • EU青果農協の組織と戦略
    日本経済評論社 2019 ISBN:9784818825338
  • Entrepreneurship and Innovation in Japanese Agriculture
    Springer Verlag 2019
  • フードシステム革新のニューウェーブ
    日本経済評論社 2016
  • Food Security and Industrial Clustering in Northeast Asia
    Springer Verlag 2015
  • フードシステム学叢書 第4巻 「フードチェーンと地域再生」
    農林統計出版(株) 2014
more...
Professional career (1):
  • 博士(農学) (千葉大学)
Work history (5):
  • 2023/04 - 現在 本部・農業経営戦略部
  • 2021/04 - 2023/03 NARO開発戦略センター
  • 2017/04 - 2021/03 九州沖縄農業研究センター
  • 2011/04 - 2017/03 中央農業研究センター
  • 1992/10 - 2011/03 北海道農業研究センター
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page