Rchr
J-GLOBAL ID:201301013979797953   Update date: Jan. 20, 2024

SATO JUN

サトウ ジュン | SATO JUN
Affiliation and department:
Research field  (2): Home economics, lifestyle science ,  Food sciences
Research keywords  (5): 食品ロス ,  ハードルテクノロジー ,  微生物制御 ,  衛生管理 ,  殺菌
Papers (27):
MISC (6):
  • Jun Sato. Prolongation of expiration dates for fresh seafoods by modified atmosphere packaging. Journal of Antibacterial and Antifungal Agents. 2023. 51. 4. 165-171
  • Jun Sato. Science of food spoilage and food loss reduction -latest research on extending expiration date-. 2022. 64. 1. 32-37
  • Jun Sato. Microbiological Control of Foods by Hurdle Technology. J. Antibact. Antifung. Agents. 2021. 49. 2. 85-89
  • JUN SATO. Recommendation of the preparation for the company’s own food defense checklist (opening remarks). J. Antibact. Antifung. Agents. 2016. 44. 9. 495-501
  • SATO JUN, TOYOOKA KAZUHIRO. Present Status of Dairy Farming and Industry in New Zealand. Foods & Food Ingred J Jpn. 2001. 195. 36-40
more...
Books (7):
  • 実用 ポケット食品衛生微生物辞典
    幸書房 2018
  • 食と微生物の事典
    朝倉書店 2017
  • 食品の腐敗と微生物
    幸書房 2012
  • 「食の安全・安心に過酢酸はここまで使える!」
    (株)サイエンスフォーラム 2009
  • 加熱殺菌理論の基礎知識、「現場必携 微生物殺菌実用データ集」
    (株)サイエンスフォーラム 2005
more...
Lectures and oral presentations  (22):
  • Effect of modified atmosphere packaging on quality maintenance of red shrimp
    (2021)
  • ローストビーフのガス置換包装条件に関する研究
    (第46回日本防菌防黴学会年次大会 2020)
  • ローストビーフのガス置換包装による保存性向上効果
    (第46回日本防菌防黴学会年次大会 2019)
  • ガス置換包装した惣菜類の保存性に関する研究
    (第114回日本食品衛生学会学術講演会 2018)
  • Paenibacillus属芽胞の低酸性飲料中での発育挙動および基礎耐熱性
    (第113回日本食品衛生学会学術講演会 2017)
more...
Education (1):
  • Tohoku University Faculty of Agriculture
Professional career (1):
  • 博士(農学) (京都大学)
Work history (4):
  • 2013/04 - 現在 Toyo University
  • 2011/04 - 2013/03 Toyo University Faculty of Life Sciences
  • 1982/04 - 2011/03 複数の食品企業にて食品の微生物分析、微生物制御に関する研究に従事
  • 2001/03 - 農学博士(京都大学)
Committee career (3):
  • 2015/06 - 現在 日本防菌防黴学会 評議員
  • 2015/01 - 現在 日本酪農科学会 編集委員
  • 2013/02 - 現在 群馬県食品安全県民会議 委員
Awards (1):
  • 1999 - 平成11年度日本缶詰協会技術賞受賞
Association Membership(s) (5):
JAPANESE SOCIETY FOR FOOD HYGIENE AND SAFETY ,  日本食品保蔵科学会 ,  JAPANESE DAIRY SCIENCE ASSOCIATION ,  JAPANESE SOCIETY OF FOOD MICROBIOLOGY ,  THE SOCIETY FOR ANTIBACTERIAL AND ANTIFUNGAL AGENTS, JAPAN
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page