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J-GLOBAL ID:201301036346070043   Update date: Apr. 05, 2024

Jikyo Tamaki

ジキョウ タマキ | Jikyo Tamaki
Affiliation and department:
Research field  (4): Nutrition and health science ,  Educational technology ,  Analytical chemistry ,  Chemical biology
Research keywords  (8): 内分泌ホルモン ,  マカ ,  クロマトグラフィ ,  ケミカルプロファイリング ,  プロテオーム解析 ,  薬用植物 ,  有機化学 ,  ケミカルバイオロジー
Research theme for competitive and other funds  (3):
  • 2023 - 2024 肥満予防のためのペルー産機能性食品マカを用いた新規機能性 調理食品の開発-調理法の確立と機能性の評価-
  • ペプチドリガンドによるタンパク質分離・解析用次世代型TLCシステムの開発
  • タンパク質分離可能次世代型薄層クロマトグラフィ技術の開発
Papers (31):
  • The utilization of AI technology in educational settings -A new approach aimed at enhancing educational effectiveness-. 2024. 80. 45-56
  • Tamaki Jikyo. 高等教育機関を対象としたAI技術の利活用と展望について. 2023. 39. 143-146
  • 栄養士養成課程におけるAI教育の導入とICT活用による教育効果の向上について. 2022. 166-169
  • Tamaki Jikyo. 教育DX推進を目的とした1人1台PCの利用と展望について. 2022. 38. 222-225
  • JIKYO tamaki. 外国人留学生を対象としたAI翻訳の利用と展望について. 2021. 37. 108-111
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MISC (4):
Patents (5):
  • Learning materials for molecular structure
  • タンパク質分解酵素の教材用分子模型
  • 料理用重量記録表、及び、料理用重量記録表の冊子
  • Preparation of piperazines and related compounds as serotonin 5-HT3 receptor agonists.
  • セロトニン5-HT3受容体に作用する化合物
Books (1):
  • Nブックス生化学の基礎
    2020
Lectures and oral presentations  (56):
  • Effects of Lepidium meyenii WALP (Maca) on lipid metabolism
    (2024)
  • 外国人技能実習生のための 異文化コミュニケーションについて
    (2024)
  • ペルー産薬用植物マカ(Lepidium meyenii )粉末の添加が飲料嗜好特性へ及ぼす影響
    (2023)
  • 地域価値発見支援事業を目指した真珠価値探求プロジェクトの成果と生成系AI を活用する構想
    (2023)
  • 栄養士養成課程におけるAI技術を活用した教育効果向上に関する研究
    (2023)
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Education (1):
  • - 1999 Kumamoto University Kumamoto University
Professional career (1):
  • 博士(薬学) (熊本大学)
Work history (10):
  • 2024/04 - 現在 Osaka University of Human Sciences
  • 2023/05 - 2024/03 NATIONAL INSTITUTE OF TECHNOLOGY(KOSEN) , NARA COLLEGE Department of Chemical Engineering
  • 2019/04 - 2023/03 Osaka Yuhigaoka Gakuen Junior College
  • 2015/04 - 2019/03 Osaka Yuhigaoka Gakuen Junior College
  • 2007/04 - 2015/03 Nakamura Gakuen University Institute of Preventive and Medicinal Dietetics
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Committee career (4):
  • 2022/07 - 現在 Japan Universities Association for Computer Education 短期大学会議教育改革ICT運営委員会委員
  • 2022/04 - 現在 The Japan Society of Cookery Science 近畿支部委員
  • 2022/04 - 現在 Japan Society of Educational Information 評議員
  • 2019/04 - 現在 Japan Society of Educational Information Teaching Development Study Group
Awards (2):
  • 2022/11 - Japan Universities Association for Computer Education ICT利用による教育改善研究発表会 奨励賞 栄養士養成課程におけるAIとICT活用による教育効果の向上について
  • 2020/07 - 大阪夕陽丘学園 大阪夕陽丘学園短期大学 ティーチング・アワード2019
Association Membership(s) (7):
Japan Society of Educational Information ,  The Japan Society of Cookery Science ,  JAPAN SOCIETY OF NUTRITION AND FOOD SCIENCE ,  Japan human proteome organization ,  American Chemical Society ,  THE JAPANESE SOCIETY OF NUTRITION AND DIETETICS ,  THE PHARMACEUTICAL SOCIETY OF JAPAN
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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