Rchr
J-GLOBAL ID:201301099811407698
Update date: Aug. 24, 2024
Nishimura Keiichi
Nishimura Keiichi
Affiliation and department:
Tokyo Ariake University of Medical and Health Sciences
About Tokyo Ariake University of Medical and Health Sciences
Search "Tokyo Ariake University of Medical and Health Sciences"
Research field (1):
Home economics, lifestyle science
Research keywords (5):
栄養学
, 性味
, 薬膳
, 中医営養学
, 東洋医学
Papers (23):
西村 桂一. 中医営養学で効能に「生津」をもつ食品の栄養成分の特性について. Journal of Tokyo Ariake University of Medical and Health Sciences. 2023. 15. 9-17
西村 桂一. 中医営養学で効能に「補血」をもつ食品の栄養成分の特性について. Journal of Tokyo Ariake University of Medical and Health Sciences. 2022. 14. 35-41
西村 桂一, 前田 樹海, 畠 慎一郎, 植松 捷之. 中医営養学で効能に「補気」をもつ食品の栄養成分の特性について. Journal of Tokyo Ariake University of Medical and Health Sciences. 2021. 13. 35-41
西村 桂一, 前田 樹海, 中村 きよみ. 日本食品標準成分表の食品群と中医営養学の食味との関連性. 日本栄養・食糧学会誌. 2018. 71. 2. 91-97
西村 桂一, 石原 未希, 前田 樹海, 中村 きよみ. 柑橘類食品の中医営養学的な特性について. Journal of Tokyo Ariake University of Medical and Health Sciences. 2016. 8. 19-22
more...
MISC (41):
西村 桂一. 中医営養学で効能に「補血」をもつ食品の栄養成分の特性について. 日本栄養・食糧学会大会講演要旨集. 2022. 76回. 229-229
西村 桂一, 前田 樹海, 畠 慎一郎, 植松 捷之. 中医営養学で効能に「補気」をもつ食品の栄養成分の特性について. 日本栄養・食糧学会大会講演要旨集. 2020. 74回. 230-230
高梨 知揚, 吉田 浩子, 西村 桂一, 田中 滋城. 進路選択において鍼灸の認知に影響を及ぼす因子に関する研究 鍼灸大学の学生への質問紙調査から. 全日本鍼灸学会学術大会抄録集. 2019. 68回. 137-137
関本 航亮, 高梨 知揚, 西村 桂一. 中医学で脾胃を整える食品の中医営養学な特性について. 全日本鍼灸学会学術大会抄録集. 2018. 67回. 189-189
西村 桂一, 関本 航亮, 高梨 知揚. 中医学で脾・胃・中焦を整える食品の中医営養学な特性について. 全日本鍼灸学会学術大会抄録集. 2018. 67回. 189-189
more...
Patents (67):
コレステロールアシルトランスフェラーゼ活性阻害剤及び組成物
マトリックスメタロプロテアーゼ及びこれを含有する組成物
マトリックスメタロプロテアーゼ及びこれを含有する組成物
骨老化抑制のための組成物
マトリックスメタロプロテアーゼ及びこれを含有する組成物
more...
Lectures and oral presentations (44):
「こころと体にやさしい薬膳講座」
(江東区健康センター 健康講演会 2022)
中医営養学で効能に「補血」をもつ食品の栄養成分の特性について
(第76回日本栄養・食糧学会大会(神戸) 2022)
「身体を整える生活習慣 東洋医学の知識で健康ライフ」2
(古石場文化センター講座 2020)
中医営養学で効能に「補気」をもつ食品の栄養成分の特性について
(第74回日本栄養・食糧学会大会(仙台) 2020)
「身体を整える生活習慣 東洋医学の知識で健康ライフ」
(古石場文化センター講座 2019)
more...
Professional career (1):
博士(薬学) (静岡県立大学)
Association Membership(s) (5):
経絡治療学会
, JAPANESE ACADEMY OF FACIAL STUDIES
, 日本中医食糧学会
, JAPANESE SOCIETY OF NUTRITION AND FOOD SCIENCE
, THE JAPAN SOCIETY OF ACUPUUNCTURE AND MOXIBUSTION
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
researchmap
.
For details, see here
.
Return to Previous Page
TOP
BOTTOM