Pat
J-GLOBAL ID:201303043447780657

蟹の品質判別方法

Inventor:
Applicant, Patent owner:
Agent (1): 河野 誠
Gazette classification:特許公報
Application number (International application number):2008289017
Publication number (International publication number):2010117177
Patent number:5164267
Application date: Nov. 11, 2008
Publication date: May. 27, 2010
Claim (excerpt):
【請求項1】 殻の外側から蟹に向かって照射した近赤外線を含む判別光の吸収された度合によって水分含有率を検出し、この水分含有率が低い程身入り状態が良い特性を利用して殻内の蟹肉の身入り状態を判定することにより蟹の品質を非破壊で判別する蟹の品質判別方法。
IPC (2):
G01N 21/35 ( 200 6.01) ,  G01N 33/12 ( 200 6.01)
FI (2):
G01N 21/35 A ,  G01N 33/12

Return to Previous Page