Rchr
J-GLOBAL ID:201401028123964500   Update date: Nov. 15, 2024

Yasuda Makoto

ヤスダ マコト | Yasuda Makoto
Homepage URL  (1): http://kaken.nii.ac.jp/d/r/00361965.ja.html
Research field  (1): Pharmaceuticals - analytical and physicochemistry
Research keywords  (18): Urinary stone ,  Purine ,  LC-MS ,  Uromodulin ,  L-DOPA ,  Nicotine ,  HPLC ,  ニューロン ,  BDNF ,  PACAP ,  カルシウム ,  アストログリア ,  TrkB-T1 ,  ERK ,  GFRα1 ,  GDNF ,  cAMP ,  グリア
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 2016 - 2020 Development of long-term evaluation method for secondhand smoke exposure using nicotine and cotinine in hair and nails
  • 2004 - 2005 神経グリア間におけるニューロトロフィン遺伝子発現応答ネットワークの解析
Papers (73):
  • 齊藤 将太, 福内 友子, 山岡 法子, 安田 誠, 馬渡 健一, 奥 直人, 金子 希代子. 酒類中に含まれるプリン体の分子種別評価. 痛風と尿酸・核酸. 2020. 44. 1. 118-118
  • 高柳 ふくえ, 酒井 茉里, 山崎 貴裕, 福内 友子, 山岡 法子, 安田 誠, 馬渡 健一, 奥 直人, 金子 希代子. 西京味噌浸漬によるプリン体組成の変化および浸出プリン体成分の挙動. 痛風と尿酸・核酸. 2020. 44. 1. 119-119
  • Kiyoko Kaneko, Fukue Takayanagi, Tomoko Fukuuchi, Noriko Yamaoka, Makoto Yasuda, Ken-Ichi Mawatari, Shin Fujimori. Determination of total purine and purine base content of 80 food products to aid nutritional therapy for gout and hyperuricemia. Nucleosides, nucleotides & nucleic acids. 2020. 1-9
  • 高柳 ふくえ, 福内 友子, 山岡 法子, 安田 誠, 馬渡 健一, 奥 直人, 金子 希代子. 3種類の発酵食品浸漬によるめかじき中のプリン体変化. 日本薬学会年会要旨集. 2020. 140年会. 26H-pm20S
  • 齊藤 将太, 福内 友子, 山岡 法子, 安田 誠, 馬渡 健一, 奥 直人, 金子 希代子. 酒類中に含まれるプリン体の分子種別評価. 日本痛風・核酸代謝学会総会プログラム抄録集. 2020. 53回. 98-98
more...
MISC (87):
  • 小野彩香, 宮本琴音, 梶木双葉, 平塚里恵, 高柳ふくえ, 高柳ふくえ, 福内友子, 三枝大輔, 安田誠, 馬渡健一, et al. Determination of purine contained in Kampo medicines (2nd report). 日本薬学会年会要旨集(Web). 2023. 143rd
  • 青木海大, 菅野孝昭, 平塚里恵, 高柳ふくえ, 福内友子, 三枝大輔, 安田誠, 馬渡健一, 奥直人, 金子希代子, et al. Effect of various healthy tea on daily purine intake. 日本薬学会年会要旨集(Web). 2022. 142nd
  • 安藤和真, 鈴木愛美, 平塚里恵, 高柳ふくえ, 福内友子, 三枝大輔, 安田誠, 馬渡健一, 奥直人, 金子希代子, et al. Quantification of purines contained in Kampo medicines. 日本薬学会年会要旨集(Web). 2022. 142nd
  • 福内友子, 山崎貴裕, 高柳ふくえ, 山岡法子, 安田誠, 馬渡健一, 奥直人, 金子希代子. 燻製による食品中に含まれるプリン体量の変化. 日本痛風・尿酸核酸学会総会プログラム・抄録集. 2021. 54th
  • 山岡法子, 菰田真悠, 酒井茉里, 高柳ふくえ, 福内友子, 安田誠, 馬渡健一, 奥直人, 金子希代子. 中華料理の食材およびジビエ食材に含まれるプリン体の定量. 日本痛風・尿酸核酸学会総会プログラム・抄録集. 2021. 54th
more...
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page