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J-GLOBAL ID:201401045173360683   Update date: Dec. 06, 2019

Takahiro Suzuki

スズキ タカヒロ | Takahiro Suzuki
Affiliation and department:
Research field  (7): Applied microbiology ,  Crop production science ,  Energy engineering ,  Biofunction/Bioprocess ,  Composite materials/Surface and interface engineering ,  Nanomaterials engineering ,  Design and evaluation of sustainable and environmental conscious system
Research keywords  (35): perfusion fermentaion system ,  surface treatment ,  phototrophic bacteria ,  lactic acid fermentation ,  cyanobacteria ,  biodegradable polymer ,  ceramic memblane filter ,  hydroxy apatite ,  bioceramics ,  poly-β-hydroxybutylic acid ,  osteoblast cell ,  fibroblast cells ,  bioreactor ,  biomaterials ,  hydrogen fermentaion ,  tricalcium phosphate ,  biomass ,  energy ,  potato energy ,  multilayered cultivation ,  methane fermentation ,  lack of oxygen ,  greenhouse gas ,  reproduction energy ,  biogas generation ,  cogeneration ,  solar energy ,  foundation ,  cosmetics ,  UV defense ,  powder engineering ,  make-up cosmetic ,  synthetic mica ,  Instrumental analysis of cosmetics ,  nano risk
Papers (113):
  • Takahiro Suzuki, Masaru Sakamoto. Further investigation of recurrence mechanism of Fukushima offshore huge earthquake caused by global warming and study on the methane fermentation conditions from sweetpotatoes. JSES coference. 2019
  • Masaru Sakamoto, Takahiro Suzuki. Methyl Jasmonate and Salinity Increase Anthocyanin Accumulation in Radish Sprouts. Horticulturae. 2019. 5. 3. 62/1-13
  • Takahiro Suzuki. Elucidation of the huge earthquake occurrence mechanism by global warming and creation of fossil fuel alternative market by mass production of sweetpotato-methane. Journal of Japan Solar Energy Society. 2019. 45. 4. 31-37
  • Masaru Sakamoto, Takahiro Suzuki. Effect of Pot Volume on the Growth of Sweetpotato Cultivated in the New Hydroponis System. Sustainable Agriculture Research. 2018. 7. 1. 137-145
  • Sakamoto M, Kim DA, Imoto K, Kitai Y, Suzuki T. Comparison of Two Harvesting Methods for the Continuous Production of Indigo Plant (Polygonum Tinctorium) Leaves in a Closed-Cultivation System. Sustainable Agriculture Research. 2017. 62. 2. 7-12
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MISC (76):
  • 鈴木高広. 粉体化粧料の材料設計から加工プロセス開発まで 第4回 保湿剤が肌の水分蒸散を加速するメカニズムの解析と粉体化粧品によるバリア機能. 化学装置. 2019. 61. 11. 154-157
  • 鈴木高広. 感性に訴える化粧品テクスチャーの設計 官能評価と物性値を結びつけた化粧品粉体の客観的な使用感評価. 隔月刊Cosmetic Stage. 2019. 14. 1. 28-36
  • 鈴木高広. 地球環境とバイオリアクター~基礎から応用まで〈第48回〉最近の大地震における地殻ポンピング運動と低気圧の影響解析に基づく今後の発生予測と対策. 化学装置. 2019. 61. 9. 72-75
  • 鈴木高広. 医薬・化粧品製造で活躍する造粒・成形・乾燥技術 化粧品の最近の市場動向と技術傾向. 化学装置. 2019. 61. 7. 17-25
  • 鈴木高広. 粉体化粧料の材料設計から加工プロセス開発まで 第3回 切り餅を用いた化粧品の保湿効果試験法. 化学装置. 2019. 61. 6. 71-75
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Books (1):
  • Nanotechnology for Producing Novel Cosmetics in Japan
    CMC 2009 ISBN:978-4-7813-0113-6
Lectures and oral presentations  (383):
  • 247 微生物の高菌体濃度培養における金属イオン濃度の制御
    (日本醗酵工学会昭和58年度大会講演要旨集 1983)
  • 367 微生物によるメタノールからのポリ-β-ヒドロキシ酪酸(PHB)の高濃度生産
    (日本醗酵工学会昭和59年度大会講演要旨集 1984)
  • 503 アンモニウムイオン電極による微生物培養液中のアンモニウムイオン濃度の測定と自動制御
    (日本醗酵工学会昭和60年度大会講演要旨集 1985)
  • 559 流加培養法による抗生物質チオストレプトンの高濃度生産
    (日本醗酵工学会昭和61年度大会講演要旨集 1986)
  • 539 流加培養法によるリパーゼ生産
    (日本醗酵工学会大会講演要旨集 1987)
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Education (2):
  • 1979 - 1983 Nagoya Univ. Faculty of Agriculture Dept. Food Science and Technology
  • 1983 - 1988 Nagoya University graduate school Doctor course of Agriculture Food industrial chemistry specialty
Work history (5):
  • 1992/09 - 1993/09 Royal Postgraduate Medical School Guest researcher
  • 2000/08 - 2000/11 Hitech ht Co., Ltd.
  • 2000/12 - 2004/10 Topy Industries Chief Researcher of Cosmetics
  • 2004/11 - 2010/03 Nihon L'Oreal manager
  • 2010/04 - 現在 Kinki University Professor
Association Membership(s) (8):
The Society of Cosmetic Chemists of Japan ,  JAPANESE COSMETIC SCIENCE SOCIETY ,  Academy of human informatics ,  THE SOCIETY FOR BIOTECHNOLOGY, JAPAN ,  THE SOCIETY OF POWDER TECHNOLOGY, JAPAN ,  THE JAPAN INSTITUTE OF ENERGY ,  JAPAN SOLAR ENERGY SOCIETY ,  JAPANESE SOCIETY OF AGRICULTURAL, BIOLOGICAL AND ENVIRONMENTAL ENGINEERS AND SCIENTISTS
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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