Rchr
J-GLOBAL ID:201401071064913835
Update date: Aug. 29, 2022
Asada Yuuichi
Asada Yuuichi
Affiliation and department:
Research field (3):
Healthcare management, medical sociology
, Nutrition and health science
, Home economics, lifestyle science
Research keywords (5):
diabetes mellitus
, Cold constitution, Sensitivity to cold
, Sports Nutrition
, energy metabolism
, Nutrition Education
Papers (4):
-
Yuuichi Asada. Effectiveness of the nutrition support practice to the nutrition course-students on the validity evaluation of various deglutitive foods on according to "The classification of modified diet for dysphagic persons in 2013" -Educational tasks revealed from t. KITASATO DAIGAKU HOKEN-EISEI-SENMONOGAKUIN KIYO. 2017. 22. 29-38
-
Yuuichi Asada. Comparison of the Carbohydrate intake proportions in Nutrition education to diabetic patients. 2016. 21. 9-15
-
浅田祐一, 熊崎貴仁, 檜垣俊介, 宇佐見祐加, 山下和雄, 稲井玲子. 「生活習慣・食習慣アンケート調査からみた地域特性に見合った食育推進の目標設定の一考案」. 名古屋経済大学自然科学研究会会誌. 2011. 45. 1-2. 35-46
-
杉島有希, 姉川由香里, 中村弘幸, 澤村香菜子, 植村隆志, 田山哲至, 浅田祐一, 紫垣由則, 鈴木 公. 男子体操競技選手における身体組成・身体状況のシーズン変動. 熊本県体育協会スポーツ医科学. 2011. 26. 25-31
MISC (1):
-
杉島有希, 浅田祐一, 鈴木公. 熊本県国体選手の健康状態・食生活状況の実態調査. 熊本県体育協会 スポーツ医科学委員会紀要. 2011. 26. 19-20
Books (4):
-
応用栄養学-ライフステージ別の栄養ケア・マネジメントを正しく理解するために (ステップアップ栄養・健康科学シリーズ)
化学同人 2017 ISBN:4759819002
-
第2巻 食事摂取基準 第2版-理論と活用 日本人の食事摂取基準(2015年版)対応 (管理栄養士養成課程におけるモデルコアカリキュラム準拠)
医歯薬出版 2015 ISBN:4263709934
-
栄養学実践用語集 (管理栄養士養成課程におけるモデルコアカリキュラム準拠)
医歯薬出版 2014 ISBN:4263709926
-
食事摂取基準-理論と活用 (管理栄養士養成課程におけるモデルコアカリキュラム準拠)
医歯薬出版 2012 ISBN:4263709829
Lectures and oral presentations (21):
-
消防活動時におけるイオン飲料摂取の有効性について
(第64回日本栄養改善学会学術総会 2017)
-
アスリートにおける食行動変容段階の評価方法についての検討
(第63回日本栄養改善学会学術総会 2016)
-
糖尿病栄養教育における炭水化物摂取比率の変更指導の影響
(第63回日本栄養改善学会学術総会 2016)
-
地域住民を対象とした食塩摂取量に関する意識調査
(第63回日本栄養改善学会学術総会 2016)
-
高校女子バレーボール部員に対する栄養教育及び意識調査
(第70回日本栄養・食糧学会大会 2016)
more...
Association Membership(s) (3):
JAPAN SPORTS NUTRITION ASSOCIATION
, JAPAN SOCIETY OF NUTRITION AND FOOD SCIENCE
, THE JAPANESE SOCIETY OF NUTRITION AND DIETETICS
Return to Previous Page