Pat
J-GLOBAL ID:201403090112049643
乳酸菌及びそれを用いた食品添加剤、漬物用発酵調味物、食品、漬物の製造方法
Inventor:
,
Applicant, Patent owner:
Agent (1):
特許業務法人 大島特許事務所
Gazette classification:公開公報
Application number (International application number):2014091690
Publication number (International publication number):2014223070
Application date: Apr. 25, 2014
Publication date: Dec. 04, 2014
Summary:
【課題】胃酸耐性が強く、高い生存率をもって腸内に到達する新規な乳酸菌を提供すること。【解決手段】ラクトバチルス・プランタラムに属する乳酸菌PIC-NBN22株(受託番号NITE P-1496)で、pH3.0の胃酸耐性が100%以上の乳酸菌。【選択図】図1
Claim (excerpt):
ラクトバチルス・プランタラムに属する乳酸菌PIC-NBN22株(受託番号NITE P-1496)。
IPC (5):
C12N 1/20
, A23L 1/30
, A23B 7/10
, A23L 1/03
, A23L 1/22
FI (5):
C12N1/20 A
, A23L1/30 Z
, A23B7/10 A
, A23L1/03
, A23L1/22 C
F-Term (20):
4B018LB07
, 4B018LB09
, 4B018LE04
, 4B018LE05
, 4B018MD86
, 4B018ME02
, 4B018ME11
, 4B018MF13
, 4B035LC06
, 4B035LG50
, 4B035LK19
, 4B047LB07
, 4B047LF10
, 4B047LG56
, 4B047LG59
, 4B047LP19
, 4B065AA30X
, 4B065AC05
, 4B065CA41
, 4B069DA05
Patent cited by the Patent:
Article cited by the Patent:
Return to Previous Page