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J-GLOBAL ID:201501001068913758   Update date: Oct. 12, 2024

Okada Emiko

オカダ エミコ | Okada Emiko
Affiliation and department:
Research field  (3): Home economics, lifestyle science ,  Hygiene and public health (non-laboratory) ,  Hygiene and public health (laboratory)
Research keywords  (4): 公衆栄養学 ,  栄養疫学 ,  疫学 ,  公衆衛生学
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 2020 - 2025 皮膚カロテノイド指標と糖代謝異常に関する栄養疫学研究
  • 2016 - 2018 食事パターン及び血中ビタミンD濃度がサルコペニア予防に与える影響の解明
  • 2016 - 2017 妊娠中の食事パターンが産後うつに与える予防効果に関する疫学研究
  • 2015 - 2016 産後うつに及ぼすパートナーの労働要因の影響に関する研究
  • 2015 - 2016 牛乳・乳製品摂取および食事パターンが地域在住高齢者の身体活動量と体力に与える影響に関する疫学調査
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Papers (101):
  • Koshi Nakamura, Seiji Takeda, Toshihiro Sakurai, Shigekazu Ukawa, Emiko Okada, Takafumi Nakagawa, Akihiro Imae, Shu-Ping Hui, Hitoshi Chiba, Akiko Tamakoshi. Relationships of the Surface Charge of Low-Density Lipoprotein (LDL) with the Serum LDL-Cholesterol and Atherosclerosis Levels in a Japanese Population: The DOSANCO Health Study. Journal of atherosclerosis and thrombosis. 2024
  • Xiaoyi Yuan, Mai Matsumoto, Emiko Okada, Kentaro Murakami, Satoshi Sasaki, Hidemi Takimoto. Relationship between Household Shared Meal Frequency and Dietary Intake among Men and Women Aged ≥20 Years: Cross-Sectional Analyses Based on 2018 and 2019 National Health and Nutrition Surveys in Japan. Nutrients. 2024. 16. 11. 1764-1764
  • 八重樫 昭徳, 岡田 恵美子, 木村 尚史, 中村 幸志, 鵜川 重和, 中川 貴史, 今江 章宏, 松下 真美, 峯岸 夕紀子, 百々瀬 いづみ, et al. 地域一般住民における主食・主菜・副菜を組み合わせた食事の頻度と食品・栄養素摂取量との関連. 日本栄養・食糧学会大会講演要旨集. 2024. 78回. 245-245
  • Mai Matsumoto, Kentaro Murakami, Xiaoyi Yuan, Fumi Oono, Riho Adachi, Ryoko Tajima, Emiko Okada, Makiko Nakade, Satoshi Sasaki, Hidemi Takimoto. A scoping review of dietary assessment questionnaires potentially suitable for assessing habitual dietary intake in the National Health and Nutrition Survey, Japan. Journal of Nutritional Science. 2024. 13
  • Xiaoyi Yuan, Ryoko Tajima, Mai Matsumoto, Aya Fujiwara, Tomoko Aoyama, Chika Okada, Emiko Okada, Hidemi Takimoto. Analysing food groups and nutrient intake in adults who met and did not meet the daily recommended vegetable intake of 350 g: the 2016 National Health and Nutrition Survey in Japan. Journal of nutritional science. 2024. 13. e12
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MISC (83):
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Books (2):
  • 理学療法士に必要な栄養学の知識 国民健康・栄養調査と日本人の栄養摂取状況
    メディカルプレス 2019
  • 産後うつに及ぼすパートナーの労働要因の影響に関する研究
    医療科学研究所 2018
Lectures and oral presentations  (1):
  • 日本人における食事パターンと糖代謝異常との関連 国民健康・栄養調査
    (日本公衆衛生学会総会抄録集 2018)
Professional career (1):
  • 博士(医学)
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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