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J-GLOBAL ID:201502296640927254   Reference number:15A0227575

マッシュポテトの食べやすさに関する研究

Author (1):
Material:
Volume: 48  Issue:Page: 1-8  Publication year: Feb. 05, 2015 
JST Material Number: Y0637A  ISSN: 1341-1535  Document type: Article
Article type: 原著論文  Country of issue: Japan (JPN)  Language: JAPANESE (JA)
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JST classification (3):
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Category name(code) classified by JST.
Vegetables and processed vegetable products  ,  Food quality  ,  Edible fats and oils,margarines 
Reference (26):
  • 1) 佐藤真実,谷洋子,清水瑠美子 (2010),高齢者施設における嚥下食の分類とその食事の基準化についての検討,栄養学雑誌,68, 110-116
  • 2) 大越ひろ (2007),「おいしく食べてQOLを高める高齢者の食介護ハンドブック」,手嶋登志子,大越ひろ編著,医歯薬出版,東京,pp. 49-50
  • 3) 江頭文江 (2005),エビデンスでする第6回摂食・嚥下トレーニング 嚥下食~食べやすくおいしい食事の段階メニューとは?~,BRAIN NURSING, 21, 82-87
  • 4) 赤羽ひろ,手嶋登志子,塩浦政男,西川浩昭,金谷節子 (1993),嚥下障害を持つ高齢者のための“飲み込みやすい食べ物”の総合的検討,エム・オー・エー健康科学センター研究報告集,1, 177-191
  • 5) 石原三妃,渡辺敦子,高橋智子,藤井恵子,大越ひろ (2000),マッシュポテトの硬さと飲み込み特性の関係,日本家政学会誌,51, 481-487
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