Rchr
J-GLOBAL ID:201601001218709206   Update date: May. 14, 2020

Takahashi Koji

タカハシ コウジ | Takahashi Koji
Affiliation and department:
Job title: Principal Researcher
Homepage URL  (1): http://www.naro.affrc.go.jp/nics-neo/index.html
Research keywords  (4): Allergen ,  Tofu ,  breeding ,  soybean
Research theme for competitive and other funds  (3):
  • 2016 - 2021 海外遺伝資源等を活用した極多収大豆育種素材の開発
  • 2015 - 2020 気候変動に対応した循環型食料生産等の確立のための技術開発
  • 2014 - 2019 広域・大規模生産に対する業務・加工用作物品種の開発
Papers (8):
Patents (1):
  • 低アレルゲン大豆蛋白及びその製造法
Books (4):
  • 食物アレルギーの現状とリスク低減か食品素材の開発
    シーエムシー出版 2015
  • 食物と健康の科学シリーズ 大豆の機能と科学
    朝倉書店 2012
  • Breeding of Pulse Crops
    Kalyani Publishers 2011
  • 農業技術体系 作物編 第6巻
    農文協 2005
Lectures and oral presentations  (6):
  • 耐倒伏性で草姿が優れる小粒黒ダイズ品種「関東115号」の育成
    (育種学研究 2014)
  • 黒大豆品種「東山黒215号」の育成
    (北陸作物学会 2011)
  • 豆腐加工適性に関与するダイズ子実中のカルシウム含有量の評価
    (日本育種学会 2008)
  • The calcium contant of soybean seeds is involved in the hardness of tofu curd
    (10th International congress of SABRAO 2005)
  • High glycinin and low allergen soybean developed by γ-ray irraditaion
    (The Third International Soybean Processing and Utilization Conference 2000)
more...
Professional career (1):
  • Bachelor (Obihiro University of Agriculture and Veterinary Medicine)
Work history (9):
  • 2016/04 - 現在 National Agriculture and Food Research Organization
  • 2012/04 - 2016/03 National Agriculture and Food Research Organization
  • 2011/04 - 2012/03 Nagano Vegetable and Ornamental Crops Experiment Station
  • 2009/04 - 2011/03 Nagano Vegetable and Ornamental Crops Experiment Station
  • 2006/04 - 2009/03 National Agriculture and Food Research Organization
Show all
Association Membership(s) (1):
JAPANESE SOCIETY OF BREEDING
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page