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J-GLOBAL ID:201601002153357753   Update date: Mar. 14, 2024

Eguchi Satomi

Eguchi Satomi
Affiliation and department:
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (2): 食品物性 ,  調理科学
Research theme for competitive and other funds  (5):
  • 2022 - 2026 食品の水分勾配が食べやすさに及ぼす影響:ヒトの咀嚼性・嚥下性からの解明
  • 2020 - 2023 生活習慣病・認知症予防に資する大豆混合系食品の創製とヒトの咀嚼・満足感への影響
  • 2015 - 2018 Evaluation of adding Funori (Gloiopeltis furcata) on the quality of rice noodles
  • 2016 - 適正な嚥下調整食提供のためのモバイル型食品物性評価ツールの開発
  • 2015 - アルファ化米粉の消化速度の検討
Papers (18):
MISC (6):
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Books (7):
  • 食品分散系の制御技術と応用ー素材,構造,加工,食感ー
    シーエムシー出版 2024
  • 食品コロイド・ゲルの構造・物性とおいしさの科学
    エヌ・ティー・エス 2024
  • 食品物性とテクスチャー
    建帛社 2022
  • 調理学実験書-おいしさのメカニズムを探る
    光生館 2021
  • 新調理学プラスー健康を支える食事を実践するためにー
    光生館 2020
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Lectures and oral presentations  (44):
  • 大豆成分混合系食パンの物性と咀嚼性から食べやすさの検討
    (日本咀嚼学会第34回学術大会 2023)
  • 関東支部の多様な調理法と家庭料理の伝承調査-全国調査:祖父母と過ごした経験が食生活に与える影響-
    (日本調理科学会2023年度大会 2023)
  • 大豆成分混合系食パンの物性と嗜好性から食べやすさの検討
    (日本調理科学会2023年度大会 2023)
  • 水分勾配が異なるうどんの物性と若年者・高齢者による咀嚼・嚥下特性
    (日本調理科学会2023年度大会 2023)
  • 自然薯混合蒸しパンの物性と若年者および高齢者による咀嚼・嚥下特性
    (日本調理科学会2023年度大会 2023)
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Education (2):
  • 2010 - 2015 University of Hyogo
  • 2000 - 2004 Nara Women's University Faculty of Human Life and Environment
Professional career (1):
  • 博士(環境人間学)
Work history (4):
  • 2021/04 - 現在 University of Shizuoka
  • 2018/04 - 2021/03 山形県立米沢栄養大学 健康栄養学部 講師
  • 2014/04 - 2018/03 山形県立米沢栄養大学 健康栄養学部 助教
  • 2004/04 - 2009/03 愛知県公立中学校 教諭
Awards (2):
  • 2017/08 - 日本調理科学会 奨励賞
  • 2012/10 - 日本家政学会 関西支部 若手優秀発表賞
Association Membership(s) (5):
THE JAPAN SOCIETY OF COOKERY SCIENCE ,  JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY ,  JAPAN SOCIETY FOR FOOD ENGINEERING ,  THE JAPAN SOCIETY OF HOME ECONOMICS ,  日本咀嚼学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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