Rchr
J-GLOBAL ID:201601006218919482   Update date: Apr. 15, 2021

Motoi Tamura

タムラ モトイ | Motoi Tamura
Affiliation and department:
Job title: Senior Principal Researcher
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (5): mouse ,  probiotics ,  quercetin ,  equol ,  microbiota
Papers (30):
MISC (2):
Patents (3):
  • 植物リグナン資化能を有する腸内細菌の組み合わせおよびその利用
  • 脂質排泄促進剤
  • ダイゼイン資化によるエコール生成能を改善するための腸内細菌およびその利用
Books (4):
  • 食品機能性成分の吸収・代謝機構
    シーエムシー出版 2020 ISBN:9784781313955
  • 腸内環境改善食物繊維の技術と市場
    シーエムシー出版 2019 ISBN:9784781314228
  • 食品機能性成分の吸収・代謝・作用機序
    シーエムシー出版 2018 ISBN:9784781313276
  • 免疫機能性食品の基礎と応用
    シーエムシー出版 2017 ISBN:9784781311326
Work history (3):
  • 2016/04 - 現在 National Agriculture and Food research Organization Food Research Institute Division of Food Function Research Senior Principal Researcher
  • 2009/10 - 2016/03 National Food Research Institute Division of Food Function Physiological Function Unit Leader, physiological evaluation laboratory
  • 2006/04 - 2009/09 National Food Research Institute Division of Food Function Physiological evaluation laboratory Senior researcher
Association Membership(s) (4):
JAPANESE ASSOCIATION OF GERMFREE LIFE AND GNOTOBIOLOGY ,  JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY ,  JAPAN SOCIETY FOR BIOSCIENCE, BIOTECHNOLOGY, AND AGROCHEMISTRY ,  腸内細菌学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page