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J-GLOBAL ID:201601013231894509
Update date: May. 23, 2023
Inatsu Yasuhiro
Inatsu Yasuhiro
Affiliation and department:
Other affiliations (1):
Research keywords (1):
食品安全マネジメントシステム
Research theme for competitive and other funds (8):
- 2021 - 2023 農業用水中に含まれる大腸菌を対象とした簡易検査法の開発
- 2019 - 2021 認知心理学を応用した中学生・高校生を対象とした食品安全に関する理解促進プログラム(教材)の開発
- 2013 - 2018 「食品の安全性と動物衛生の向上のためのプロジェクト(損傷菌の発生機序の解明と検出・制御技術の開発)」
- 2013 - 2014 「市販味噌に混入した食中毒菌の死滅特性に関する実証データの収集」
- 2011 - 2013 「汚染実態調査に基づく発展途上国で導入可能な生食野菜の生産工程管理手法の開発」
- 2008 - 2012 「生産・流通・加工工程における体系的な危害要因の特性解明とリスク低減技術の開発」
- 2007 - 2008 「安全で信頼性、機能性が高い食品・農産物供給のための評価・管理技術の開発」
- 2002 - 2006 「生産・流通・加工工程における体系的な 危害要因の特性解明とリスク低減技術の開発」
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Papers (73):
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Yukie Hosotani, Nobutaka Nakamura, Hideki Kito, Yasuhiro Inatsu. Effectiveness of sodium hypochlorite and peracetic acid for spoilage-causing molds on sweet potato slices. Food Science and Technology Research. 2023. 29. 3. 257-267
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Yasuhiro Inatsu. Disinfection of Raw Vegetable by Chemical Washing. Japanese Journal of Food Microbiology. 2021. 38. 3. 107-117
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Fia Noviyanti, Yukie Hosotani, Yasuhiro Inatsu, Susumu Kawasaki. A comparison of Listeria monocytogenes growth monitoring in ground pork samples by real-time polymerase chain reaction to conventional agar and most probable number methods. Food Science and Technology Research. 2021. 27. 4. 647-656
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Rithy Chrun, Pichpunleu Born, Thavrak Huon, Borarin Buntong, Chim Chay, Yasuhiro Inatsu. Application of Lactic Acid Bacteria for Enhanced Food Safety of Cambodian Fermented Small Fish (Pha-ork Kontrey). Food Science and Technology Research. 2020. 26. 6. 687-694
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Yukie Hosotani, Susumu Kawasaki, Toshinari Maeda, Yasuhiro Inatsu. Fate of Escherichia coli O157 Spiked into Commercially Available Fermented Soybean Paste (miso). Nippon Shokuhin Kagaku Kogaku Kaishi. 2020. 67. 10. 376-383
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MISC (113):
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細谷幸恵, 中村宣貴, 鬼頭英樹, 稲津康弘. 甘藷スライス付着のPenicillium expansum, Fusarium属菌,Cladosporium属菌に対する洗浄薬剤の検討. 日本食品科学工学会大会講演集. 2022. 69th
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細谷幸恵, 中村宣貴, 鬼頭英樹, 稲津康弘. 甘藷に付着したカビの洗浄殺菌方法の検討. 第68回 日本食品科学工学会大会 講演要旨集. 2021. 2Ia07
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稲津康弘, 中村宣貴, 細谷幸恵, 等々力節子. 市販抹茶の菌数測定法の評価および電子線殺菌. 第68回 日本食品科学工学会大会 講演要旨集. 2021. 3Ia08
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細谷幸恵, 細谷幸恵, 前田憲成, 亀谷宏美, NOVIYANTI Fia, 稲津康弘, 川崎晋. 豚肉混入下で加熱損傷を被った大腸菌O157:H7の各種増菌培地による増殖遅延時間の検討. 日本食品衛生学会学術講演会講演要旨集. 2020. 116th
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Fia Noviyant, Yukie Hosotani, Yasuhiro Inatsu, Shigeki Koseki, Susumu Kawasaki. Growth monitoring analysis of Staphylococcus aureus under various water activity by real-time PCR. 2019
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Patents (1):
Books (13):
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実践 微生物制御による食品衛管理 ~食の安全管理からHACCPの現場対応まで~
NTS 2020
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食と微生物の辞典
朝倉書店 2017
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Foodborne Pathogens and Food Safety
CRC press 2015
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食品・化粧品・医薬品への保存料・防腐剤の最適な配合法
技術情報協会 2014
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Encyclopedia of food microbiology second edition
Elsevier (Academic Press) 2014
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Professional career (4):
- 博士(農学) (北海道大学)
- 修士(工学) (九州工業大学)
- 学士(法学) (中央大学)
- 学士(教育学) (学位授与機構)
Work history (3):
- 2013/04 - 現在 Chuo University Faculty of Science and Engineering, Department of Biological Sciences
- 1993/04 - 現在 Food Research Institute, NARO
- 2009/04 - 2012/03 Japan Women's University Faculty of Human Sciences and Design, Department of Food and Nutrition
Committee career (5):
- 2022/04 - 現在 ISO/TC34/SC17国内審議団体事務局 国内対策委員会委員
- 2017 - 現在 日本食品微生物学会 論文編集委員
- 2017 - 現在 農林水産省 リスク管理検討会委員
- 2017 - 2019 ISO ISO/TC34/SC17 WG10 Expart
- 2011 - 2011 ISO ISO/TC 34/SC17/WG 2 Expart
Awards (1):
- 2018/08 - Asian Food Safety Association (AFSA) Outstanding researcher/R&D Manager in Food Safety and Food Security
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