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J-GLOBAL ID:201601016637237885   Update date: Oct. 22, 2021

Kiyoko Nomura

Kiyoko Nomura
Affiliation and department:
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 2016 - 2017 治療食における牛乳利用の栄養学的評価と対象者の嗜好・摂取意欲の変化
  • 2014 - 2015 料理の組み合わせによる塩味の嗜好性の許容範囲の把握と減塩教育プログラムの構築
Papers (1):
MISC (3):
  • 野村 希代子, 神原知佐子, 岡壽子, 杉山寿美. 治療食献立の栄養素量と牛乳の使用状況が栄養素量へ及ぼす影響. 広島女学院大学人間生活学部紀要. 2019. 6. 6. 1-12
  • 野村希代子, 神原知佐子, 戸松美紀子, 塩田良子, 岡壽子, 杉山寿美. 医療機関で提供される牛乳に対する入院患者の評価と退院後の牛乳摂取状況. 広島女学院大学人間生活学部紀要. 2018. 5. 5. 27-33
  • 野村希代子, 角田美紀子, 杉山寿美. 糖尿病の食事療法を目的とした献立のエネルギーおよび栄養素量. 広島女学院大学人間生活学部紀要. 2015. 2. 35-42
Lectures and oral presentations  (9):
  • 治療食献立本に示された食事のエネルギーおよび栄養素の量と牛乳の使用状況
    (第24回広島県栄養改善学会 2017)
  • みそ汁の塩味の強さと好ましさにおかずの種類や塩分濃度が及ぼす影響
    (日本調理科学会平成28年度大会 2016)
  • 飯を組み合わせて食べた時のねぎを含む汁物の塩味の嗜好性
    (日本家政学会第68回大会 2016)
  • 主菜,副菜の種類と塩分濃度が汁物の塩味の感じ方に及ぼす影響
    (第23回広島県栄養改善学会 2016)
  • 糖尿病の食事療法を目的とした献立のエネルギーおよび栄養素量
    (第22回広島県栄養改善学会 2015)
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Education (2):
  • - 2014 Prefectural University of Hiroshima
  • - 1997 Hiroshima Jogakuin University Faculty of Human Life Science Department of Environmental Science
Work history (1):
  • 2011/09 - 現在 Hiroshima Jogakuin University Faculty of Life Design
Association Membership(s) (4):
THE JAPANESE SOCIETY OF NUTRITION AND DIETETICS ,  JAPAN SOCIETY OF METABOLISM AND CLINICAL NUTRITION ,  THE JAPAN SOCIETY OF HOME ECONOMICS ,  THE JAPAN SOCIETY OF COOKERY SCIENCE
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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