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J-GLOBAL ID:201701007946987005   Update date: Jan. 30, 2024

Wang Zheng

オウ セイ | Wang Zheng
Affiliation and department:
Job title: Senior Scientist
Homepage URL  (2): http://www.naro.affrc.go.jp/nivfs/index.htmlhttp://www.naro.affrc.go.jp/english/nivfs/index.html
Research field  (2): Applied biofunctional and bioprocess engineering ,  Food sciences
Research keywords  (8): 調理加工 ,  野菜 ,  Spinacia oleracea ,  Oxalic acid ,  Lutein ,  Gastrointestinal digestion ,  Emulsion ,  Emulsification
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 2020 - 2023 調理学的アプローチを活用した野菜に含まれる栄養・機能性成分の消化吸収特性の解明
  • 2017 - 2020 摂食・嚥下機能が低下した高齢者に向けたゲル状栄養送達システムの開発
Papers (17):
MISC (24):
  • 王政, 小林功, 植村邦彦, 上田浩史. エマルション寒天ゲル中の乳化剤種類がin vitro胃腸消化特性に及ぼす影響. 日本食品工学会年次大会講演要旨集. 2019. 20th
  • 王政, 小林功, NEVES Marcos A., NEVES Marcos A., 植村邦彦, 上田浩史, 中嶋光敏, 中嶋光敏. エマルション寒天ゲルの作製と物理的特性評価. 日本食品工学会年次大会講演要旨集. 2018. 19th
  • 小林功, 植村邦彦, 王政, 市川創作, 神津博幸. ヒト胃消化シミュレーターを利用した米飯の膨潤・微細化プロセスの可視化. 食品試験研究成果情報. 2016. 28
  • 王政, 王政, 市川創作, 市川創作, 神津博幸, NEVES Marcos A., NEVES Marcos A., 中嶋光敏, 中嶋光敏, 植村邦彦, et al. ヒト胃消化シミュレーターを用いた軟飯・粥の消化挙動の評価. 日本食品工学会年次大会講演要旨集. 2015. 16th
  • 王政, 市川創作, 神津博幸, NEVES Marcos A, 中嶋光敏, 植村邦彦, 小林功. ヒト胃消化シミュレーターを利用した米飯・粥粒子の微細化挙動の観測. 化学工学会秋季大会研究発表講演要旨集(CD-ROM). 2015. 47th
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Books (4):
  • 食品表示を裏づける分析技術
    化学工业出版社 2018
  • Nanotechnology and Functional Foods: Effective Delivery of Bioactive Ingredients
    2015
  • Sustainable North African Society: Exploring the Seeds and Resources for Innovation
    2014
  • 食品素材のナノ加工を支える技術
    シーエムシー出版 2013
Education (3):
  • 2010 - 2013 University of Tsukuba Graduate School of Life and Environmental Sciences
  • 2008 - 2010 University of Tsukuba Graduate School of Life and Environmental Sciences
  • 2004 - 2008 Ibaraki University College of Agriculture Department of Biological Production Science
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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