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J-GLOBAL ID:201701010736116525   Update date: Mar. 19, 2024

Teppei Imaizumi

イマイズミ テッペイ | Teppei Imaizumi
Affiliation and department:
Other affiliations (1):
  • Gifu University  Preemptive Food Research Center 
Research field  (2): Food sciences ,  Agricultural environmental and information engineering
Research keywords  (13): 農産食品プロセス工学 ,  食品工学 ,  ポストハーベスト科学・工学 ,  殺菌 ,  デンプン ,  原子間力顕微鏡 ,  食用昆虫 ,  thermal property ,  microscopes ,  drying ,  impedance ,  frozen vegetables ,  blanching
Research theme for competitive and other funds  (22):
  • 2024 - 2026 昆虫資源における低酸素-迅速乾燥技術の研究開発
  • 2023 - 2025 収穫後青果物の細胞壁領域における個性形成と酵素反応性との関係解明
  • 2022 - 2025 多元的ストレス応答に基づく青果物鮮度の定義と評価・制御技術の開発
  • 2021 - 2025 Advanced imaging and modeling technologies in postharvest science: quality evaluation of cellular and tissue-based products based on multidimensional information
  • 2023 - 2024 食品加工操作による農産物中有用成分のバイオアベイラビリティ 制御の可能性
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Papers (46):
  • Cicih Sugianti, Teppei Imaizumi, Manasikan Thammawong, Mizuki Tsuta, Masayasu Nagata, Kohei Nakano. Time-temperature tolerance of harvested green bananas exposed to high temperatures. Scientia Horticulturae. 2024. 329. 112970-112970
  • Lien T.K. Dang, Teppei Imaizumi, Takahisa Nishizu. Effects of transglutaminase on the retrogradation of wheat flour. Food Hydrocolloids. 2024. 109924-109924
  • Yunzhuo Dang, Teppei Imaizumi, Takahisa Nishizu, R. Anandalakshmi, Nakako Katsuno. Effect of the addition of pregelatinized rice starch paste on the retrogradation of rice starch gel. Food Hydrocolloids. 2023. 145. 109159
  • Kiko KURODA, Teppei IMAIZUMI, Masaharu YASUDA, Takeshi NIIKAWA, Kohei NAKANO, Nakako KATSUNO, Takahisa NISHIZU. Metabolic and electrical responses to potassium deficiency stress in strawberries. Engineering in Agriculture, Environment and Food. 2023. 16. 2. 53-61
  • 達美月, 勝野那嘉子, 今泉鉄平, 西津貴久. カカオ含有率の異なるチョコレートの保存による香気と油脂の変化. 美味技術学会誌. 2023. 22. 14-19
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MISC (15):
  • 橋本篤, 中川究也, 下山田真, 都甲洙, 小南友里, 今泉鉄平. International Congress on Engineering and Food・ICEF14 参加レビュー. 日本食品工学会誌. 2023. 24. 3
  • 今泉鉄平, 服部浩之, 脇田ななこ. 昆虫素材の有効利用に向けた加工手法の検討. 化学と生物. 2023. 61. 4. 154-156
  • 今泉鉄平. パンシンポジウム2021. 生物工学会誌. 2022. 100. 11. 1-2
  • 田中 史彦, 田中 良奈, 今泉 鉄平, 森高 正博. 次世代タンパク源としての食用昆虫の可能性と持続的生産-Potential and sustainable production of edible insects as a next generation protein source. アグリバイオ = Agricultural biotechnology. 2022. 6. 10. 918-921
  • 今泉鉄平. 食用昆虫の研究を始めて. 寸胴. 2021. 64. 1-2
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Lectures and oral presentations  (151):
  • Exploring the antioxidant role of α-lipoic acid in fresh-cut avocado preservation
    (2024年農業施設学会学生・若手研究発表会 2024)
  • ロングリーフコリアンダーのマイクロ波乾燥の適用
    (2024年農業施設学会学生・若手研究発表会 2024)
  • α-リポ酸処理したカットバナナから発生する揮発性化合物の分析
    (2024年農業施設学会学生・若手研究発表会 2024)
  • 炭酸ガスを用いた加圧によるコオロギの自己融解と食品利用への可能性
    (美味技術学会第23回例会 2023)
  • Influence of pest infestation on tea leaf composition during the growth and processing stages
    (37th EFFoST International Conference 2023)
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Education (3):
  • 2013 - 2016 Kyusyu University Graduate School of Bioresource and Bioenviromental Sciences
  • 2011 - 2013 Chiba University Graduate School of Horticulture
  • 2007 - 2011 Chiba University Faculty of Horticulture
Professional career (1):
  • 博士(農学) (九州大学)
Work history (5):
  • 2023/04 - 現在 Gifu University Faculty of Applied Biological Sciences
  • 2022/04 - 現在 Gifu University
  • 2017/04 - 2023/03 Gifu University Faculty of Applied Biological Sciences Assistant Professor
  • 2016/04 - 2017/03 JSPS Research Fellow
  • 2015/04/01 - 2016/03/31 Kyushu University Graduate School of Bioresource and Bioenvironmental Sciences
Committee career (10):
  • 2023/12 - 現在 美味技術学会 代表幹事
  • 2023/04 - 現在 関西農業食料工学会 企画委員
  • 2023/04 - 現在 岐阜大学グローカル推進機構 国際協働教育推進部門 部門員
  • 2022/03 - 現在 日本冷凍空調学会 食品技術委員会 委員
  • 2021/10 - 現在 農業施設学会 事業計画委員
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Awards (13):
  • 2024/02 - 農業施設学会 学生・若手研究発表会 優秀賞 α-リポ酸処理したカットバナナから発生する揮発性化合物の分析
  • 2023/06 - 一般社団法人日本食品機械工業会 FOOMA JAPAN AP賞(研究者評価部門) 代替タンパク質における”おいしさ”改善技術の探求
  • 2022/06 - 一般社団法人日本食品機械工業会 FOOMA JAPAN AP賞(来場者評価部門) SDGs達成に貢献する新規製パン技術の開発
  • 2022/02 - 農業施設学会 2022年学生・若手研究発表会 優秀講演賞 低温ブランチングによる細胞膜損傷がニンジン組織中のペクチン状態に及ぼす影響
  • 2022/02 - 農業施設学会 2022年学生・若手研究発表会 優秀講演賞 野菜粉末添加飼料を与えたコオロギの一次代謝成分プロファイル
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Association Membership(s) (6):
JAPAN SOCIETY OF REFRIGERATING AND AIR CONDITIONING ENGINEERS ,  JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY ,  農業食料工学会 ,  農業施設学会 ,  農産物流通技術研究会 ,  JAPANESE SOCIETY OF TASTE TECHNOLOGY
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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