Rchr
J-GLOBAL ID:201701013653833844   Update date: Apr. 03, 2024

Goda Motoki

Goda Motoki
Affiliation and department:
Other affiliations (1):
  • 北海道科学大学  寒地未来生活環境研究所   学外研究員
Research field  (3): Home economics, lifestyle science ,  Sensitivity (kansei) informatics ,  Food sciences
Research keywords  (7): 農水産物輸出促進 ,  機械学習 ,  physical chemistry ,  environmental science ,  multivariate analysis ,  food science ,  chemometrics
Papers (15):
more...
MISC (27):
  • 合田元清, 合田元清, 野村明弘, 小島洋一郎. Basic Study for the Construction of a Fishery Food Matching System Using Chemical Sensors. 電気学会全国大会講演論文集(CD-ROM). 2022. 2022
  • 合田元清, 合田元清, 岩波俊介, 小島洋一郎. 化学成分含有量を用いた鶏肉製品分類・照合可能性の検討. 日本食品工学会年次大会講演要旨集. 2021. 22nd
  • 佐野玲緒, 小島伊織, 合田元清, 伊藤佳卓, 一戸善弘, 渡部智希, 横山徹, 北間正崇, 小島洋一郎. 画像データ分析によるスパイス系調味料の分類可能性. 日本食品工学会年次大会講演要旨集. 2021. 22nd
  • 安住尚隼, 小島伊織, 合田元清, 伊藤佳卓, 一戸善弘, 渡部智希, 横山徹, 北間正崇, 小島洋一郎. 乳製品飲料水の画像処理による色味判別に関する研究. 日本食品工学会年次大会講演要旨集. 2021. 22nd
  • 合田元清, 合田元清, 小島洋一郎, 岩波俊介. Examination of Beef Products Classification Using Linear Regression Analysis. 産業応用工学会論文誌(Web). 2020. 8. 1
more...
Lectures and oral presentations  (56):
  • RGB画像データと機械学習モデルによる嗜好飲料の分類
    (第59回応用物理学会北海道支部/第20回日本光学会北海道支部合同学術講演会 2024)
  • 液状食品のL*a*b*色空間と物性データを用いた分類評価の基礎的検討
    (第40回 センサ・マイクロマシンと応用システム シンポジウム 2023)
  • 表面画像と物性値を用いた同系色液状食品の分類
    (令和5年度 電気・情報関係学会 北海道支部連合大会 2023)
  • 機械学習モデルと食品画像センシングによる分類評価
    (2023年 電気学会 電子・情報・システム部門大会 2023)
  • 情報工学的手法によるアミノ酸組成を用いた水産品推定手法の検討
    (日本食品工学会第23回年次大会 2023)
more...
Education (3):
  • 2013 - 2015 Hokkaido University Graduate School of Environmental Science
  • 2011 - 2013 National Institute of Thechnology,Tomakomai College Environmental Systems Engineering Course
  • 2006 - 2011 National Institute of Thechnology,Asahikawa College Department of Materials Chemistry
Professional career (2):
  • 修士(環境科学) (北海道大学)
  • 博士(工学) (北海道科学大学)
Work history (5):
  • 2024/04 - 現在 北日本港湾コンサルタント株式会社 第3技術部 計画チーム サブリーダー
  • 2017/04 - 現在 北海道科学大学 寒地未来生活環境研究所 学外研究員
  • 2023/04 - 2024/03 北日本港湾コンサルタント株式会社 第1技術部 計画チーム サブリーダー
  • 2020/04 - 2023/03 North Japan Port Consultants Co.,Ltd. Engineer
  • 2015/04 - 2020/03 North Japan Port Consultants Co.,Ltd. Engineer
Awards (3):
  • 2022/09 - 日本食品工学会 第23回年次大会 優秀発表賞 表面RGB画像とクラスター分析による食品の簡易分類
  • 2022/09 - 日本食品工学会 第23回年次大会 優秀発表賞 酵素添加が鶏醤油発酵に及ぼす影響
  • 2015/08 - 日本食品工学会 優秀ポスター発表賞 紅茶飲料の簡易機器分析とデータ解析による評価・分類
Association Membership(s) (5):
日本クルーズ&フェリー学会 ,  The Institute of Industrial Applications Engineers ,  JAPAN SOCIETY FOR FOOD ENGINEERING ,  土木学会 ,  電気学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page