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J-GLOBAL ID:201701016858923187   Update date: Mar. 18, 2024

NEI Daisuke

ネイ ダイスケ | NEI Daisuke
Affiliation and department:
Homepage URL  (1): http://www.naro.affrc.go.jp/laboratory/nfri/introduction/chart/0301/index.html
Research field  (2): Agricultural environmental and information engineering ,  Food sciences
Research keywords  (4): 食品加工 ,  食品製造工学 ,  食品微生物 ,  食品衛生
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 2021 - 2024 Effect of supply gas type and concentration on maintaining freshness of agricultural products by atmospheric low temperature plasma
  • 2020 - 2024 ムーンショット型農林水産研究開発事業(フードロス削減とQoL向上を同時に実現する革新的な食ソリューションの開発)
  • 2020 - 2022 安全な農畜水産物安定供給のための包括的 レギュラトリーサイエンス研究推進委託事業(いのしし用国産CSF経口ワクチンの開発)
  • 2020 - 2022 イノベーション創出強化研究推進事業(チルド米飯ニーズと加工製造課題に即応する超多収低アミロース米系統の早期育成)
  • 2016 - 2017 食品に含まれるヒスタミンを迅速・非破壊に検出する新規測定法の開発
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Papers (62):
  • Daisuke Nei, Tatsuki Kamata, Yasumasa Ando. Changes in the flow properties of potato starch supplemented with super-fine eggshell powder. Food Science and Technology Research. 2024
  • Yasumasa Ando, Daisuke Nei. Effects of different pre-freezing methods and pressure levels on the pore structure and mechanical properties of microwave-vacuum dried apple. Journal of Food Engineering. 2024. 111944-111944
  • Amalia Ghaisani Komarudin, Daisuke Nei, Hiromi Kameya, Itaru Sotome, Tetsuya Araki. Characterization of a non-thermal plasma-bubbling system as a novel sanitizer: physicochemical properties, bactericidal effect, and reactive species. Food Science and Technology Research. 2023. 29. 5. 365-376
  • Daisuke Nei, Tomoko Sasaki. Applicability of defatted soybean flours to 3D food printer: Effect of milling methods on printability and quality of 3D-printed foods. Journal of Food Engineering. 2023. 337. 111237-111237
  • Daisuke Nei. Effect of milling method on shape characteristics and flow, bulk, and shear properties of defatted soybean flours. Journal of Food Measurement and Characterization. 2022
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MISC (24):
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Patents (5):
  • 新規食材と加工復元法
  • 微細米粉、その製造方法及びその用途
  • 調理器具、及び調理器具システム
  • IoT-AI物流ソリューション
  • オンサイト需給システム
Education (1):
  • 2004 - 2006 九州大学大学院生物資源環境科学府
Professional career (1):
  • 博士(農学)
Work history (7):
  • 2022/04 - 現在 国立大学法人東京大学大学院農学生命科学研究科 連携大学院准教授
  • 2019/09 - 現在 National Agriculture and Food Research Organization
  • 2019/04 - 2023/03 国立大学法人お茶の水女子大学大学院人間文化創成科学研究科客員准教授
  • 2019/04 - 2019/09 National Agriculture and Food Research Organization
  • 2017/04 - 2019/03 国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構企画調整部 主任研究員
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Committee career (1):
  • 2019 - 2020 農業食料工学会 常任編集委員
Awards (2):
  • 2015 - 日本水産学会 論文賞 魚醤油発酵時のヒスタミン蓄積に関わる原因菌の同定および乳酸菌発酵スターター接種によるヒスタミン蓄積抑制効果について
  • 2012 - 日本食品科学工学会 論文賞 NaI(Tl)シンチレーションサーベイメータによる穀物試料の放射性セシウム測定-環境放射線の遮へい効果 と Ge 半導体検出器測定との相関
Association Membership(s) (2):
日本食品工学会 ,  JAPANESE SOCIETY OF AGRICULTURAL MACHINERY AND FOOD ENGINEERS
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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