Art
J-GLOBAL ID:201702216552943162   Reference number:17A0974087

Sustainable Dietary Habits as Presented in High-School Home Economics Textbooks

高等学校家庭科教科書にみる持続可能な食生活
Author (2):
Material:
Volume: 60  Issue:Page: 53-64  Publication year: Aug. 01, 2017 
JST Material Number: L6840A  ISSN: 0386-2666  Document type: Article
Article type: 原著論文  Country of issue: Japan (JPN)  Language: JAPANESE (JA)
Thesaurus term:
Thesaurus term/Semi thesaurus term
Keywords indexed to the article.
All keywords is available on JDreamIII(charged).
On J-GLOBAL, this item will be available after more than half a year after the record posted. In addtion, medical articles require to login to MyJ-GLOBAL.

Semi thesaurus term:
Thesaurus term/Semi thesaurus term
Keywords indexed to the article.
All keywords is available on JDreamIII(charged).
On J-GLOBAL, this item will be available after more than half a year after the record posted. In addtion, medical articles require to login to MyJ-GLOBAL.

JST classification (2):
JST classification
Category name(code) classified by JST.
Food in general  ,  Engineering education 
Reference (12):
  • 阿部治.(2006).ESD(持続可能な開発のための教育)とは?.日本ホリスティック教育協会(編),「持続可能な教育社会をつくる-環境・開発・スピリチュアリティー」.(pp98-103).大阪:せせらぎ出版.
  • 五島敦子,関口知子.(2010).未来をつくる教育ESD-持続可能な多文化社会をめざして.(pp98-100).東京:明石書店.
  • 上條直美.(2003).『持続可能な開発のための教育』と開発教育への視点.山田かおり(編)「持続可能な開発のための学び」.(pp38-44).東京:開発教育協会.
  • 桑畑美沙子,立山ちづ子.(2001).未来型食文化の創造につながる授業の開発(第1報)-ウインナーソーセージに関する地域の食文化.日本家庭科教育学会誌,44(1),30-40
  • 桑畑美沙子.(2008).「地域の食文化」に視点をあてた食育の研究.(pp45-135).東京:風間書房.
more...
Terms in the title (4):
Terms in the title
Keywords automatically extracted from the title.

Return to Previous Page