Art
J-GLOBAL ID:201702254612746854   Reference number:17A1904635

食品高圧加工の基礎および応用 高圧処理による食肉タンパク質の改質と物性改善

Author (1):
Material:
Volume:Issue:Page: 197-203  Publication year: Nov. 20, 2017 
JST Material Number: L7982A  ISSN: 2185-6427  Document type: Article
Article type: 文献レビュー  Country of issue: Japan (JPN)  Language: JAPANESE (JA)
Thesaurus term:
Thesaurus term/Semi thesaurus term
Keywords indexed to the article.
All keywords is available on JDreamIII(charged).
On J-GLOBAL, this item will be available after more than half a year after the record posted. In addtion, medical articles require to login to MyJ-GLOBAL.

Semi thesaurus term:
Thesaurus term/Semi thesaurus term
Keywords indexed to the article.
All keywords is available on JDreamIII(charged).
On J-GLOBAL, this item will be available after more than half a year after the record posted. In addtion, medical articles require to login to MyJ-GLOBAL.

JST classification (2):
JST classification
Category name(code) classified by JST.
Food quality  ,  Raw meat quality and treatments 
Reference (29):
  • 1) 林力丸:調理・加工・殺菌・保蔵への高圧利用の可能性.食品と開発,22,55-62 (1987).
  • 2) 笹川秋彦:食品と高圧科学.高圧力の科学と技術,17, 230-237 (2007).
  • 3) 山本和貴:食品高圧加工の最新動向(第1 回) 食品高圧加工の動向-関連科学技術の進展-.食品と容器,56,540-549 (2015).
  • 4) 谷口吉弘:タンパク質と高圧力.「新しい高圧力の科学」, 毛利信男編,講談社サイエンティフィク,東京,pp. 244-264 (2003).
  • 5) 鈴木敦士:筋肉から食肉への変換および超高圧によるその制御.日食科工誌,49,749-756 (2002).
more...

Return to Previous Page