Rchr
J-GLOBAL ID:201801001189857572   Update date: Feb. 01, 2024

Matsuda Hiroko

マツダ ヒロコ | Matsuda Hiroko
Affiliation and department:
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (6): スポーツ栄養 ,  Phytochemical ,  Fruits ,  Vegetables ,  Cookery science ,  Food nutrition
Research theme for competitive and other funds  (10):
  • 2023 - 2024 カボチャの品種間および調理加工工程におけるGABA含有量の変動に関する研究
  • 2023 - 2024 調理加工処理における澱粉質野菜の機能性変動に関する研究
  • 2021 - 2024 クロロフィル分解酵素によるフィトール生成とフィトール特異的な保健機能の解析
  • 2021 - 2024 澱粉質野菜における澱粉特性と含有成分間の相互作用に関する研究
  • - 2021 “時短”を重視した機能性メニュー開発に関わる澱粉質野菜中の澱粉特性と機能性の研究
Show all
Papers (20):
more...
MISC (28):
Lectures and oral presentations  (34):
  • 柑橘果実に含まれるクロロフィル分解酵素の特性解析
    (日本農芸化学会2023年度大会 2023)
  • エピガロカテキンガレート酸化物とリン脂質二重層との相互作用
    (日本食品科学工学会 関東支部大会 2023)
  • Recipe development focusing on enzymatic characteristics for conditions to enrich gamma-aminobutyric acid (GABA) in potato dishes
    (2022)
  • カボチャ料理の機能性に与える調理加工処理の影響
    (日本食品科学工学会第 69 回大会 2022)
  • 紅茶テアフラビンとチオール化合物の反応特性と生成物の構造の解析
    (第15回日本ポリフェノール学会学術集会 2022)
more...
Education (3):
  • 2010 - 2013 千葉大学大学院
  • 2008 - 2010 Tokyo University of Marine Science and Technology
  • 2006 - 2008 Tokyo University of Marine Science and Technology
Work history (4):
  • 2018/10 - 現在 Nippon Veterinary and Life Science University Faculty of Applied Life Science
  • 2014/03 - 2018/09 Tokyo University of Marine Science and Technology
  • 2015/08 - 2018/03 東京大学大学院 農学生命科学研究科 特任研究員
  • 2013/04 - 2014/02 理化学研究所 発生・再生科学総合研究センター (現 多細胞システム形成研究センター) リサーチアソシエイト
Awards (1):
  • 2009/08 - 日本食品工学会 優秀発表賞(ポスター部門)
Association Membership(s) (7):
Japanese Society of Physical Fitness and Sports Medicine ,  JAPAN SOCIETY FOR BIOSCIENCE, BIOTECHNOLOGY, AND AGROCHEMISTRY ,  THE JAPAN SOCIETY OF COOKERY SCIENCE ,  JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY ,  日本スポーツ栄養学会 ,  JAPANESE SOCIETY FOR AMINO ACID SCIENCES ,  JAPAN SOCIETY OF NUTRITION AND FOOD SCIENCE
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page